Wysłany: 2011-03-15, 22:48
Pytalem bo mialem mozliwosc kupna 9 -cio kółkowych ktore rzekomo mialo sie dac odwrocic. W takim razie spytam z innej beczki . Ile centymetrow poszerzy mi na strone obrocona felga trójkąt bo wiadomo ze dystans moge kupic do 38 mm. Jezli roznicy nie ma zbyt wielkiej to nie ma sensu na sile szukac felg ktorych praktycznie nie idzie znalesc skoro mozna dac dystans i sie nie pierdzielic. Moze ma ktos dla mnie wskazowke gdzie szukac trojkatow na allegro nie ma nawet sladu:P
_________________ Samurai 1.3 86r. MARIX Puma 215x75x15 ,Lift na resorach HD od Mazura . Bytów woj. Pomorskie, Arka Gdynia Fan !
bylo to juz kupujesz z et o lub minusowej, np -25. daje to miej wiecej jak 3 cm dystansu
Dystans do 38 mm? -powiedz to Myszonowi-ma odwrocone felgi plus dystanse 4.5cm na strone
z dystansem jest dobre to ze wkladasz obojetnie jaka felge i masz poszerzone auto, praktyczne jak sie ma i stosuje 2 lub 3 zestawy felg- na zime , na lato, w teren..
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Wiesz, mój sami na oryginalnych łożyskach przejeździł 15 lat tak że na dystansach łożyska (tylko nie jakieś ch**owe) powinny wytrzymać ze 2 sezony jak nie lepiej.
[ Dodano: 2011-03-16, 21:30 ]
Najlepiej niech Myszon się wypowie czy Mu łożyska padają przy takim poszerzeniu jak On ma .
siema,tak się podpiąłem,gdybym miał materiał i sprzęt,to z czego dystanse i jakie wymiary pod kółka robić?
[ Dodano: 2011-03-16, 21:34 ]
o dystansach mówię
Materiał to chyba aluminium jest dobrym rozwiązaniem bo nie koroduje, jest lekkie, łatwe w obróbce itd ale stal za to jest mocniejsza.
Do wykonania takiego dystansu będziesz potrzebował wiertarkę stołową i tokarkę. Ogólnie to dużej filozofii nie ma. Musisz wytoczyć odpowiedni "dystans", natrasować odpowiednie rozmieszczenie otworów (układ szpilek w samuraiu to 5x139,7mm) i wywiercić otwory na daną głębokość. Później już wbijasz szpilki (jeśli robisz dystans z własnymi szpilkami) i zakładasz.
Ważne żebyś miał dobrą osiowość dystansu. I jak nie posiadasz odpowiednich umiejętności to zleć taką robotę osobie która się na tym zna. Szkoda żebyś na zakręcie pogubił kółka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum