Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Opinia na 1 rzut oka
sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-04-05, 19:05   

Ta dyskusja donikąd nie prowadzi i nie ma sensu, macie różne zdania i nie ma co się kłócić.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2013-04-07, 10:59   

sokratesb napisał/a:
Ta dyskusja donikąd nie prowadzi i nie ma sensu, macie różne zdania i nie ma co się kłócić.

Młody i spamer a mądrość trzeba jednak docenić ;)

Kaczmarr_ proponuję zgodzić się w naszej niezgodzie i pozostać przy swoich zdaniach. Wiosną pachnie na dworzu i szkoda czasu, żeby się tutaj rozwodzić w tak przyziemnych sprawach. Oby jak najmniej wpadek i pomyłek sobie i Tobie życzę. Pozdro.

kewin 
stały bywalec
kewin 4x4

Wysłany: 2013-04-07, 11:33   

tak jakby co to zerwałem kiedys pasek w suzie i jest bezkolizyjny ;) o vitarze 16 8v czytałem ze jest równiez bezkolizyjny natomiast vitara 1.6 16v ma kolizyjny urwał sie koledze i jestem pewny ;)

Szekla4x4 !!!! Najlepszy sklep z akcesoriami off road

organ 
świeżak

Wysłany: 2013-04-09, 09:57   

Wracają do tematu Samiego kolegi arekbusko to ja oglądałem ten samochód i tylko dzięki temu, że pojechałem go zobaczyć kupiłem przypadkiem swojego samuraia Longa z 98 r. Nie chce Cię kolego martwić i życze aby wszystko z tym autem było jak najlepiej ale podczas mojej wizji to ten samochód to była troszkę ruina(oglądałem go ok 25 lutego)W silniku coś się tukło jak pracował, olej lecial skad tylko się dało, rdza to z niego płyneła, zwróc uwagę na mocowanie budy do ramy nad tylnymi kołami tam coś było kombinowane, podłoga to straszna rdza była szyby jakoś powklejane no ale z ceny Ci zszedł to chociaż tyle mi oferował 6500.

arekbusko 
nowicjusz
Początkujący

Wysłany: 2013-04-09, 10:54   

ja właśnie się za niego wziąłem jest już po wymianie rozrządu teraz naprawiam mechanizm wycieraczek ( właśnie męczę się z deską nie chce wyjść :/ ) podłoga wiadomo że jest trochę zardzewiała ale ja oglądałem 2 inne to w porównaniu do tamtych to jest cud miód przynajmniej nie ma dziur może twój long jest w lepszym stanie ale to 8 lat różnicy więc trochę jest. Coś co stukało w silniku chyba wyeliminował bo ja nic nie słyszę co do ramy w sobotę zdejmuje całą budę to się zobaczy :) napiszę jak mi poszło mam 2 kumpli i zgrzewkę piwa do pomocy :) od razu konserwacja od spodu i podniesienie o 6 cm pozdrawiam

[ Dodano: 2013-04-09, 20:21 ]
dzisiaj cały dzień z suzi zrobione wycieraczki szyba kierowcy nie podciągała się równo, przemontowana butla gazowa wyrzucone pozostałe wykładziny usunięte stare zabezpieczenie antykorozyjne zajęło mi to cały dzień :)

Dany 
stały bywalec

Wysłany: 2013-04-09, 21:53   

arekbusko napisał/a:

[ Dodano: 2013-04-09, 20:21 ]
dzisiaj cały dzień z suzi zrobione wycieraczki szyba kierowcy nie podciągała się równo, przemontowana butla gazowa wyrzucone pozostałe wykładziny usunięte stare zabezpieczenie antykorozyjne zajęło mi to cały dzień :)

Co zrobiłeś z tą szybą ?
Też mi nie działa a jeszcze do tego nie zaglądałem....

私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。

arekbusko 
nowicjusz
Początkujący

Wysłany: 2013-04-10, 20:52   

tam są takie poprzeczki aluminiowe czy nie wiem jak to inaczej nazwać i u mnie ta od strony przodu była wykrzywiona rozebrałem wyprostowałem nasmarowałem smarem miedzianym i chodzi prosto już :) niby łatwe ale godzinka zajdzie tym bardziej jak te plastikowe kołki nie chcą puścić :)

[ Dodano: 2013-04-19, 18:06 ]
długo mnie nie było na forum ale to tylko z braku czasu oczywiście poświęciłem go suzi przesyłam galerię efektów mojej pracy oraz fajne zastosowanie słupa elektrycznego który stoi przed moim domem :) miałem zdjęcie budy wykonać z kumplami jednak nie wypaliło zrobiłem to z ojcem w 5 popołudni :/ długo ale zdjęliśmy. Przy tym, poszło jakieś 60 piw :) spawacza już mam jutro po niego jadę ma wycenić robotę a pozostałe rzeczy chciałbym zrobić sam na tą chwilę widzę że do wymiany są 2 krzyżaki i tu moje pytanie jakiej firmy najlepiej kupić żeby chociaż z rok posłużyły mam też pytanie jak uszczelnić tą lejącą skrzynię może ktoś zaznaczy czerwonym gdzie najczęściej one leją bo ja mam ulaną całą :/ i ten element co mocuje się do niego drążek kierowniczy to też max ulany mosty i reduktor nawet że suche chyba że nie ma w nich oleju :) jutro sprawdzę bo dzisiaj zająłem się trochę moim 2 autem czyli wymieniałem koła na letnie :)

Galeria http://imageshack.us/g/705/20130410005.jpg/

Pozdrawiam wszystkich :)

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-04-19, 20:32   

Haha, z tymi słupami to poszedłeś po bandzie... :-)

[ Dodano: 2013-04-19, 20:34 ]
Mam taki sam słup. Coś czuje, że kiedyś zostanie wykorzystany.

yenko 
Specjalista
PIMP MY PEPSI RIDE

Wysłany: 2013-04-19, 22:46   

Się zajmij trochę ramą bo widzę rdzę ! :)

arekbusko 
nowicjusz
Początkujący

Wysłany: 2013-04-20, 00:00   

rama i buda będzie robiona ale boli mnie ta skrzynia ;/

corny 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2013-04-21, 18:03   

arekbusko napisał/a:
tylko małe ogniska korozji koło uchwytów drzwi a na ramie nawet nie ma śladu rdzy

zawsze sie tak zaczyna ..a pozniej

arekbusko napisał/a:
rama i buda będzie robiona ale boli mnie ta skrzynia ;/

z tą ulana skrzynia to zlukaj aparat zapłonowy bo często z niego wali olej ... krzyżaki kup z kalamitkami ale wcześniej sprawdź wymiar ( rożne rodzaje)

sokratesb 
Specjalista
Off-top King

Wysłany: 2013-04-21, 21:27   

Hehe, ładnie to zestawiłeś Corny. :-)

Odpowiedz do tematu