mam kilka silnikow do kupienia, a raczej mozliwosc. Brat dzwonil, ze w niemczech za grosze jest kilka silnikow diesel
peugot 205 - 1.9
golf 2 1.6
od clio
od felicji tez dieselek
i od pasata
wlasnie sie zastanawiam który brac
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
mam kilka silnikow do kupienia, a raczej mozliwosc. Brat dzwonil, ze w niemczech za grosze jest kilka silnikow diesel
peugot 205 - 1.9 + skrzynia z poloneza diesla
golf 2 1.6 flansza + zestaw ACME płatne w dolcach
od clio to wynalazek na pompie lucasa raczej unikać
od felicji tez dieselek to samo co 1.6 td golf
i od pasata jak wyżej
wlasnie sie zastanawiam który brac
we wszystkich oprócz 1.9 PSA będziesz robił flansze do mocowania skrzyni biegów , a później tysiąc innych rzeczy które potrafią skutecznie zniechęcić do dalszej pracy .
jak chcesz dobrze to kup poloneza diesla i rozbierz go , przynajmniej będziesz miał wszystkie części pod ręką i niewiele będziesz szukał
wlasnie przeczytalem Twoja wiadomosc bede pisal na meila
moj
morskipowiew@op.pl mam nadzieje ze Skalpel go nie zobaczy , bo juz do konca swiata skrzynka bedzie pełna bo on zawsze jezdzi po mnie jak poi lysej
kobyle
sami 111 czy zapodales fotke swojej suzi bo nie widze?
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
Siemka jestem w tym forum nowy i mam już małą wiedzę na temat bo brat ma takiego jak wy małego szatana na 31 calowych kółkach z silnikiem 1.3 ale wiedzę macie większa w sprawach przeszczepów
Nie chce zakładać nowego postu wiec proszę o pomoc na tym
Więc do tematu chce kupić do kapitalnej przeróbki Samuraia ale jestem zainteresowany od razu przeszczepić silnika na większy opcja
1. - 1.6 16v Vitara tylko od którego roku pasuje bez większych przeróbek typu flasza tylko
2. - bmw na łancuszku
"lokoktentek" bardzo chętnie bym wzbogacił o wiedzę Sami + serce Bmw (jest na łańcuszku czy na pasku) bo mam taki komplet za 1700zł + skrynia ??? (jeszcze nie określona cena)
Witam ICE MEN.. Co do silnika z vitarki to bez względu na rocznik każdy potrzebuje jednakowo dużo przeróbki.A jeśli chodzi o silnik z BMW to moim skromnym zdaniem to po prostu ŚMIEĆ...Nie nadaje się w ciężki teren gdyż nie lubi za bardzo pałowania w miejscu w jakiejś dziurze za długo bo się przegrzewa i pęka głowica a poza tym nie lubi wody.Choć trzeba przyznać że mocy mu nie brakuje, ale poco w końcu masz reduktor:)....... PANOWIE PRZYSZŁOŚĆ W DIESLU......Dobry dieselek też radzi sobie dobrze w terenie a ten moment obrotowyyyy...............I wcale nie potrzebna mu turbina zwykły wolnossący jest żywotniejszy i co najważniejsze EKONOMIAAAA...
[ Dodano: 2011-02-23, 19:49 ]
albert napisał/a:
hahaq, och skalpel, skalpel, chyba musze sie z Toba podzielic ta kreską
A czy kolega Albert to w tym tygodniu wybiera się do Koszalina?.......I przy okazji do mnie??????
jak pisalem ze bede pod koniec tygodnia, jutro wraca moja pani dyrektor i dowiem sie czy pusci mnie na piatek/sobota do szkoly bo sie doszkalam, jutro zadzwonie do ciebie
narka
hmmm bmw jest na łańcuchu, nie przegrzewa jeśli jest chłodnica i odpowiedniej mocy wentylator
ja na 3 biegu juz mam prawie 100
jak chcesz taki silnik to musisz wziąć komplet, z cewkami, komputerem i wszystkim co złapiesz.
a czy lubią wodę czy nie to raczej nie różni się on reakcją na wodę w porównaniu do innych jednostek benzynowych. niestety zwykle woda prędzej uszkadza coś innego zanim zdąży silnik. przy spoa silnik rzadko się moczy a z drugiej strony wjeżdżanie w wodę która ma prawie metr głębokości już nie za bardzo ma sens bo piach w tyłku nie jest przyjemny
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Budę zliftowałem około 4cm i maska mi się bez problemu zamyka, mam maskę od 1000 czyli niższą, w 1300 jest wytłoczenie ku górze i jest wyższa. Może obeszłoby się bez liftu budy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum