jeszcze jedno pytanie w sprawie resorow, na tyl moge dopasowac od lublina, na przod witara, a macie moze jakies inne sprawdzone opcje??
Po regenracji resorow, i wieszakach +50 nie moglem przykrecic amorkow, okazaly sie za krotkie :/
Obecne w max rozciagnieciu maja po okolo 40cm :/
Ja dałem wyklepać resory w Bielsku-Białej na Kępie Hałcnowskiej. Za wyklepanie i dołożenie po jednym piórze z przodu oraz klepanko i wymianę piór z tyłu
(były pęknięte) zapłaciłem 520zł.Ale teraz to niebo a ziemia w porównaniu do tamtych starych. Będę je zakładał za nie długo (bo jeszcze została rama do
konserwacji po piaskowaniu, mosty już czekają po kapitalce) to napisze jak fura wygląda i jak się jeździ na nich.
Gdzie tam do końca
jeszcze jedno pytanie w sprawie resorow, na tyl moge dopasowac od lublina, na przod witara, a macie moze jakies inne sprawdzone opcje??
Po regenracji resorow, i wieszakach +50 nie moglem przykrecic amorkow, okazaly sie za krotkie :/
Obecne w max rozciagnieciu maja po okolo 40cm :/
Powyższa opcja jest najlepsza i sprawdzona. Nie ma co kombinować.
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-05-31, 20:57
Zamówiłem wreszcie nowe resory, jak dobrze pójdzie, to w weekend będę zakładał - i tu rodzi się pytanie - jakie śruby będę potrzebował? Obstawiam, że stare trzeba będzie potraktować szlifierką
8.8 jak sądzę powinny spokojnie wystarczyć, ale jaki rozmiar śrub zakupić - będę robił w sobotę, więc jak zdejmę pierwszy resor, to większość sklepów może być już zamknięta, chciałbym kupić wcześniej
Zamówiłem wreszcie nowe resory, jak dobrze pójdzie, to w weekend będę zakładał - i tu rodzi się pytanie - jakie śruby będę potrzebował? Obstawiam, że stare trzeba będzie potraktować szlifierką
8.8 jak sądzę powinny spokojnie wystarczyć, ale jaki rozmiar śrub zakupić - będę robił w sobotę, więc jak zdejmę pierwszy resor, to większość sklepów może być już zamknięta, chciałbym kupić wcześniej
M12x100 z niepełnym gwintem 8.8 twardość - takie ja wstawiałem, choc u mnie łatwiej było dostać 110 co w niczym nie przeszkadza ;) tylnie wieszaki mają mniejszy gwint chyba, ale ja wymieniłem wieszaki i poszły te same śruby co przód. pzdr
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-05, 13:44
Dzięki za wymiary. Wczoraj pojawił się drugi problem.
Jak rozciągnąć resory (+2"), żeby można je normalnie zamontować? Zacząłem od wymiany tylnych - przykręciłem do wieszaka, ale nie mogę dociągnąć przedniej części Próbowałem już podkładać lewarek pod resor, rurkę 1/2" między ucho resoru a ramę (bez rurki też próbowałem, było gorzej), ale dalej brakuje kilku milimetrów, żeby włożyć śrubę. Czy jest na to jakiś sprytny sposób?
Dzięki za wymiary. Wczoraj pojawił się drugi problem.
Jak rozciągnąć resory (+2"), żeby można je normalnie zamontować? Zacząłem od wymiany tylnych - przykręciłem do wieszaka, ale nie mogę dociągnąć przedniej części Próbowałem już podkładać lewarek pod resor, rurkę 1/2" między ucho resoru a ramę (bez rurki też próbowałem, było gorzej), ale dalej brakuje kilku milimetrów, żeby włożyć śrubę. Czy jest na to jakiś sprytny sposób?
ja robiłem na odwrót - najpierw mocowałem przednią część - a później wieszakiem odpowiednio nim ruszając zakładałem tył - bez żadnych rurek i innych lewarków ;) resory ome +2 żeby nie było ale wieszaki też wymieniałem na dłuższe + 1 cm ;)
haha czyli trafiłeś na ten zajebisty problem zęby sobie na tym zjadłem
ja robiłem to tak:
jeden lewarek od dołu a 2gi lewarek opieram o mocowanie odboju i na dwa lewarki to rozciągałem, dojście do tego patentu mi trochę zajeło ale sprawdzona i beznerwowa metoda
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2011-06-06, 10:34
Ja w takiej sytuacji naciągałem resor długą rurą, jeden koniec opierasz w połowie resora, zaczepiasz resor w pobliżu ucha do rury np. łańcuchem, pasem i napierasz na drugi koniec rury odginając resor, a lewarkiem dopychasz resor do wieszaka. Samemu raczej nie do zrobienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum