HEJKA zabieram się wreszcie za spoa w samcu (właściwie to za wszystko) i teraz rodzi mi się pytanko,wszystko mam już obcykane tylko nie wiem jakie dać przy spoa resory,moje stare sa na maxa klapnięte a nie chcę ich dawać dokowala do reanimacji bo mnie to nie przekonuje a więc stare resory odpadają,i teraz co założyć jakiś nowy zestaw???ale jaki żeby nie przesadzić i ile mają te nowe resory przy spoa podnosić auto ???zamówić coś u mazura ???
_________________ ON ROAD. . .JEEP WJ 4.0
OFF ROAD. . .SUZUKI SAMURAJ 1.9D
Ja mam od mazura HD max wysokość. Pomyśl o zmianie wału tylnego na mocniejszy. Musiałem przy tych resorach lekko zmienić kat na reduktorze. Tylna poduszkę od reduktora zamienić na na niższą. Każde resory jakie kupisz trochę przysiądą. Dlatego ja kupiłem najwyższe aby za chwile nie mieć płaskich. Aby tego szybko dokonać i aby miały juz swoja wysokość to dac pełen ekwipunek na tył pełen zbiornik paliwa i sie przejechać w teren. Musze przyznać że nawet komfortowy jest na tych resorach. Wiadomo nie jest mercedes ale nie jest źle. Jak to robisz to usuń od razu przedni drążek stabilizacyjny. jak go przyciąłem i użyłem jako dodatkową osłonę z przodu po to aby w terenie nie uszkodzić amortyzatora skrętu. Jak wiesz dzięki temu przednie kola będą miały lepszy wykrzyż.
CZYLI radzisz koleGo LOUDNER żeby przy spoa zamówic u mazura tą najwyższą konfigurację resora czyli HD??? bałem się że spoa + hd od Mazura może wyjść mega wysoko!!!???masz może jakieś zdjęcia swojego samca z tą konfiguracją SPOA + RESORY HD OD MAZURA??? jak tak to wrzuć to oblukam jak to wygląda???
_________________ ON ROAD. . .JEEP WJ 4.0
OFF ROAD. . .SUZUKI SAMURAJ 1.9D
Mazur + SPOA to i dla mnie za wysoko. Można by to zoptymalizować poprzez odwrócenie trójkątów i duże dystanse. Ale wtedy nowe łożyska co miesiąc ;p
Nie zgodzę sie z twoją tezą. Mam SPOA + Mazur do tego przeflancowane felgi plus tył hamulce tarczowe. Aby zmieścić zaciski musiałem dać dłuższe szpilki i dystans rozstaw tylnych kół to 130 cm mierząc od środka i 174 cm od zewnątrz. Przez rok wymieniłem raz z jednej strony na KOYO i nic więcej a dużo jeżdżę
Mazur + SPOA to i dla mnie za wysoko. Można by to zoptymalizować poprzez odwrócenie trójkątów i duże dystanse. Ale wtedy nowe łożyska co miesiąc ;p
Nie zgodzę sie z twoją tezą. Mam SPOA + Mazur do tego przeflancowane felgi plus tył hamulce tarczowe. Aby zmieścić zaciski musiałem dać dłuższe szpilki i dystans rozstaw tylnych kół to 130 cm mierząc od środka i 174 cm od zewnątrz. Przez rok wymieniłem raz z jednej strony na KOYO i nic więcej a dużo jeżdżę
O widzisz. Teoria teorią a życie życiem. Nawet jeśli materiał wytrzyma, to bałbym się trawersów. Jak z tym u Ciebie?
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum