nie wiem co to, ale fajnie że umiesz to rozebrać :D będziesz dla mnie jeszcze większym Mistrzem jak złożysz do kupy i będzie działać :D podziwiam, ludzi "technicznie" uzdolnionych.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-04-23, 22:43
Ja zdjalem glowice, wyprostowalem zawory na tokarce, calosc podkladalem na uzywanej uszczelce glowicy zobilem na tym 12k mil sprzedalem auto na chodach z kompresja jak ta :D
Tesknie za gaznikiem !
Wiek: 34 Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 69 Skąd: Gdańsk-Brzeźno
Wysłany: 2013-04-28, 17:18
slavok, jaki wyszedł koszt części do takiego remontu ? właśnie kupiłem silnik vitarowy i też będę go chciał wyremontować by śmigać pewniakiem bezproblemowo :)
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-04-28, 17:57
W progi wstaw profil 100x100x3. Konce podetnik tak ze opona nie bedzie wadzila i bedzie gitra ;) normalnie jakbym swojego widzial.
Jak stan podlogi pod pedalami
A ja dziś zrobiłem taki mini tuning, zmneijszyłem szczelinę na świecach, oraz podłączyłem lambde, która odziwo okazała się sprawna, więc kompletnie nie wiem czemu była odłaczona. Samochód żwawszy się zrobił i przestał mieć problemy przy odpalaniu, że trzeba go było wbić na 3000 obrotów, żeby nie zgasł.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-04-28, 21:43
Wstawię ale ale ze ścianką 2mm bo po cholerę taki ciężki kawał metalu ? A pod pedałami jest dziura w miejscu mocowania szpilek do ramy. Lexx a masz gdzieś fotki jak spasowałeś ten profil ?
slavok, jaki wyszedł koszt części do takiego remontu ? właśnie kupiłem silnik vitarowy i też będę go chciał wyremontować by śmigać pewniakiem bezproblemowo :)
Jak mi gość przywiezie głowicę z regeneracjo to Ci powiem, bo to ona robi koszt a wszytko zależy od tego czy trzeba docierać gniazda zaworowe i zawory, czy trzeba wymieniać prowadnice zaworowe i takie tam... bo samo planowanie to 50zł uszczelniacze zaworowe 30-40zł więc wiadomo co robi koszty - koszt regeneracji głowicy to od 100 do 300zł...
Natomiast co do reszty to uszczelka pod głowicę 65zł, uszczelka miski 30zł, uszczelka kolektora dolotowego 32zł, panewki korbowe 60zł, pierścienie tłokowe 140zł, reszta to moja praca.
Teraz już mając numery pierścieni i panewek wiem że można je kupić taniej np. pierścionki za 100zł (oyodo - T.P.I) ale nauka kosztuje ;)
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Wiek: 34 Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 69 Skąd: Gdańsk-Brzeźno
Wysłany: 2013-05-01, 15:30
aha,czyli bez tragedii :) ja jak będę rozbierał to myślę by głowicę splanować troszkę mocniej by go nieco doprężyć i może jakieś KM wpadną dodatkowe :) a że pracuję w warsztacie to zostaną tylko koszty w częściach i obróbce głowicy jak u Ciebie
Zacząłem nazwijmy to od dupy strony. Zamiast łatać dziury zreanimowałem trochę zderzak przedni. Podłatałem dziury. Wnętrze po reaktywie psiknięte barankiem Novola - cała pucha (3 warstwy). Z zewnątrz reaktyw > akryl i... No właśnie. Pan w sklepie zażyczył sobie 50 zł za 200 ml czarnego akrylu ?! Poszedłem więc do konkurencji i kupiłem litrę czarnego matu przemysłowego za 20 zł. Jutro montaż po wyschnięciu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum