Więc od czego by tu zacząć. Nie była to robota na jeden dzień, ale nie było czasu wpisywać co jak na bieżąco, więc dzisiaj za jednym zamachem ;)
1. wymontowana skrzynia biegów
2. wymienione sprzęgło, docisk, koło zamachowe, wszystkie łożyska
3. wymyta i wyszorowana skrzynia (jak nówka :D)
4. sprawdzony uszczelniacz wału
5. wymieniona uszczelka pod deklem (już nie leje :D)
6. dokręcone wałki zaworowe (jak się rozkręciły, uj wi)
7. poprawiona elektryka tylnych świateł - wymienione żarówki, zabezpieczone okablowanie przed dostaniem się wody
8. wszystko poskładane do kupy
9. upalanie Sami na łąkach u kumpla :D:D:D:D
A teraz parę fotek ;)
1. taka brudna skrzynia...
2. troszeczkę zeszlifowany docisk
3. spalona tarcza sprzęgła - jakie ładne kolory dostała? ;)
4.robimy wałek do centrowania sprzęgła
5. już wałeczek gotowy :D
6. Już czyste wszystko na miejscu ;)
7. Sami już po testach w błotku na łące :D:D:D:D
I z grubsza to tyle :)
Zostały jeszcze do zrobienia krzyżaki na wałach, bo każdy z innej parafii... :/
_________________ co-driver in http//www.facebook.com/EBC.Brakes.Team.Poland
a ja w swoim zmieniłem felgi z 6 calowych na 8 calowe no i wał przedni zdemontowany bo jest mega luz na wieloklinie będę wspawywał nowy wieloklin z Uaza
Dokładniej to nie moja sprawka, ale deszczu. Podczas ostatniego deszczu zalało mi coś z wycieraczkami i chodziły nonstop jedynie hamował je wyjęty bezpieczni. przed zalaniem miałem 2 prędkości( co jakiś czas i stała ale wolna) ostatnio słoneczko przyprażyło i zaczeło chodzić wszystko cacy a ja patrze, a tam 3 prędkość(stale szybko). Dzikować deszczowi za naprawę wycieraczek.
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2013-05-19, 17:36
wczoraj włozyłem uszczelke pod miska ale pozniej pojechałem na przejazdzke i niestety zabrakło wstecznego ale dojechałem do domu i musiałem sie wziasc za robote i wsteczny spowrotem jest hihi
założone wspomaganie od grand vitary po prostu bajka jednym palcem kręce póki co na szosowych laczkach ale niebo a ziemia jak ktoś mówi że nie jest potrzebne niech przejedzie się samim ze wspomaganiem w końcu jest jakiś krok w stronę komfortu, oprócz tego kończe blacharkę i zakładam poszerzenia od wranglera zbieram na 31 bf-goodrich mt buda już podniesiona a OME już w drodze
_________________ 1.SJ410 + graty do nowego projektu mosty tojka lj70 reszta w budowie ...
http://www.xbox360achieve...Go-Fastah-.html
Oczyściłem styki na kopułce i z 3 obrotów zeszło do 1 i jest zapłon. Orginalna kopułka i orginalny palec rozrusznika. Styków prawie nie ma, ale i tak chodzi pięknie. Pozostaje regulacja zapłonu i tyle.
Założone nowe-używane resory, sporo wyższe od poprzednich.
Przy okazji brakło mi amorów z tyłu Założone od sprintera (poldków nie znalazłem)
Z przodu ograniczają mi wykrzyż, pewnie będę szukał Vitarowych.
Do tego zrzuciłem hard topa, dobrze poupalałem i zaciągnąłem wody do silnika
Jeszcze chwilę się naciesze i będzie trzeba dziada rozbierać i zrobić jakiś remoncik
też miałem taką przygodę że mi zaciągnął wody ale nic się nie stało a nawet jeszcze jeździłem na tym aż zrobiła się emulsja , potem zlałem wszystko ,wypłukałem ropą i nalałem nowego oleju ,chodził do tej pory a ile razy się zagotował to nie zliczę . Te silniki to chyba niezniszczalne są
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Po zrobieniu body lifta strasznie leje mi się woda do komory silnika (między ramą a nadkolem) i elektryke mi zrasza
Po wyjeździe z wody zgasł mi pod górkę, zajrzałem w filtr a tam niespodzianka. Po odpaleniu na lince (jakiś kilometr targania ) wróciłem do domu, po drodze jeszcze zaliczając kilka górek
w ostatni weekend urwałem wzmacnianą półoś przód i złamałem resor od Mazura oczywiście już wszystko naprawione dla przykładu na foto złamana półoś nie wiem jakiej marki obok lezy z przegubem spidertrax jest grubsza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum