z każdą blokadą uwali ci półoś jak np. podskoczysz na kamieniach czy konarach i rozpędzone koło trafi na przeszkodę a 2gie siłą bezwładności będzie kręciło się dalej w powietrzu...
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
z każdą blokadą uwali ci półoś jak np. podskoczysz na kamieniach czy konarach i rozpędzone koło trafi na przeszkodę a 2gie siłą bezwładności będzie kręciło się dalej w powietrzu...
no oki , ale blokadę KAM czy ARB załączam wtedy kiedy chce , a tu lipa walne w heble bo mi dzieciak wyskoczy itp. i ma się coś ukręcić to mnie się nie podoba już taka blokada.
_________________ USŁUGI GEODEZYJNE 669-704-760 (tylko w sprawach geodezyjnych)
No to wnioski:
Autko tyrałem dobrze,np na orkiestrze przez 6 godzin odlać sie nie było czasu i tylko but i but, bo kolejka długa a ciemno sie robi wcześniej. co zauważyłem ciekawego: samuraj może przez kilkanaście metrów jechac bokiem (przednie koła w jednej koleinie, tylne w drugiej i pomalutku do przodu) bez blokady nie udawało mi się tak.
Cena to będzie jakieś 800-900 oczywiście jak złożysz poszczególne elementy, bo ja nie będę sprzedawał całej blokady tylko części zamienne zamienne do LR, od wielu lat ronimy tak z Boschem, Makitą, Hilti itd i nikt się nie czepia a skala jest spora.
Czy się coś ukręci? nie wiem. przednie półosie i przeguby wymieniałem już 2 razy ( bez blokady), wystarczy odpowiednia górka, ułańska fantazja, pedał w podłogę i lecisz, a jak spadniesz to szacujesz strat.
Teraz muszę odstawić suczkę na kobyłki, bo planuję zmianę bębnów na tarcze, może 4,16 i chyba przy okazji rozbiore most, zrobię jakieś fotki to wrzucę.
Zrobilem 10 kompletów jutro albo w poniedziałek jadą do nawęglania, za 2 tygodnie będą na gotowo.
Próbowałem kupić KAM. Generalnie jest to duży wyczyn. O zakupie bezpośrednio u brytoli zapomnij. Polski dystrybutor KAM diluje tylko częściami do landroverów. Jedynie przez rajdy 4x4 da się ją jakoś ściągnąć, ale wtedy cena robi się taka że już lepiej ARB :D
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
Próbowałem kupić KAM. Generalnie jest to duży wyczyn. O zakupie bezpośrednio u brytoli zapomnij. Polski dystrybutor KAM diluje tylko częściami do landroverów. Jedynie przez rajdy 4x4 da się ją jakoś ściągnąć, ale wtedy cena robi się taka że już lepiej ARB :D
Czemu myślisz , że "brytole" mi jej nie sprzedadzą ?
_________________ USŁUGI GEODEZYJNE 669-704-760 (tylko w sprawach geodezyjnych)
Czemu myślisz , że "brytole" mi jej nie sprzedadzą ?
Bo nie odpisują na maile, nie odbierają telefonów itp. Chyba, że pojedziesz i staniesz przed drzwiami to może Cie przyjmą... Próbowałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum