Jeszcze parę miesięcy temu jak by mnie ktoś zapytał jak najtaniej podnieść samurai to bym odpowiedział ... wyklep resory załóż dłuższe wieszaki
No ale dziś jestem trochę mądrzejszy przez to że wiem co się dzieje z klepanym resorem "Japońca" I wiem z jakiego materiału jest wykonany resor , jest to stal "ciągniona " i jej włókna lecą w Lini prostej na całej długości resora i gdy je będziemy klepać młotkiem to się te włókna po zrywają i z takiego resora nic nie już Samuraiem będzie się jeździło jak taczkami i po jakim czasie zaczną pękać Jedynie co można zrobić z resorami w Samuraiu to można je wywalcować Po takim walcowaniu samurakie fajnie się prowadzi i można powiedzieć że "łapie fajne wykrzyżę "
Witam proszę o radę.
Po zamontowaniu wciągary troche mi się wyprostowały resory i nie wiem czy tak można jeździć.
Amortyzatory chyba też są za krótkie z tego co teraz widzę ponieważ jak podniosę na lewarku samochód to kolo opada tylko 5 cm i to juz koniec amortyzatora a robił mi to ponoc wspaniały fochowiec a że ja nie zabardzo sie znam na tym wiec mu zaufałem.
Powiedzcie wiec koledzy co mozna z tym zrobić - habrować resory i dolożyć jedno pióro czy już tylko wymiana na nowe i jakie amortyzatory najlepiej zamontować
Ja miałem hamrowane resory i dołożone po piórze, ale bez wyciągarki i na oryginalnym zderzaku, przy dodatkowych obciążeniach będę zakładał nowe od OME albo Mazura. Wydaje mi się, że w Twojej sytuacji klepanie nie ma większego sensu. Aczkolwiek to tylko moja prywatna opinia
_________________ 2000r., 1.3 benzyna, seria + Persichini 225/70/15
szukaj po allegro, ceneo itp Kiedyś tanio mieli w Wadowicach i miałem blisko to nie płaciłem za przesyłke
temat amorów był tyle razy wałkowany że wystarczy poczytać temat o lifcie
miał ktoś do czynienia z firmą TES, która w Polsce produkuje resory? Nie wiem, czy robią do samuraia ale z tego co słyszałem to asortyment mają dość spory i większość idzie na eksport. -> www.tes.pl
Zadzwonię tam niebawem i jak coś się dowiem to dam znać
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-12-13, 09:38
Hm, wziąłem do od danielsa.
Cytat:
Pióra do tylnych resorów pasują ze starego Fiata 125p lub Daci ta sama szerokość i grubość. Rozstaw uchwytów jest inny, można nimi tylko uzupełniać pióra jeśli główne jest dobre. Jako całość nie nadają się, ale jako uzupełnienie innych połamanych spisują się dobrze.
Pióra do tylnych resorów pasują ze starego Fiata 125p lub Daci ta sama szerokość i grubość. Rozstaw uchwytów jest inny, można nimi tylko uzupełniać pióra jeśli główne jest dobre. Jako całość nie nadają się, ale jako uzupełnienie innych połamanych spisują się dobrze.
Widać wszędzie zdarzają się pomyłki.
Strona danielsa ma już swoje lata. Może tu chodziło jakaś starszą generację "kredensa". Jakiś czas temu szukałem takich piór od 125p i okazało się, że są o około 1cm za szerokie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum