Generalnie chodzi o to że Samuraia trzeba pokochać a uwierz mi my kochamy swoje Samuraie.
Lepiej bym tego nie ujął
Wcisnę 5 gr
Szymek twierdzi że sprężyny 4000 ? Kiszka na zlocie mówił mi że sam robił i go wyszły 1500. Ja bym raczej sam do tego podchodził.
Fakt nowe resory z OME są drogie, nie jeździłem nie wypowiem się.
Fabrycznym samurajem jeździłem w poniedziałek (leśniczego) - trochę zaniedbany rok 1990 -generalnie między moim a tym przepaść.
Wniosek po zakupie samuraja podstawowe wydatki to wspomaganie i 4.16 i zawieszenie.
Ja odpaliłem swoje 4.16 w środę i na normalnych kołach simex 225- na gaźniku pony mam takie odejscie że aż się boję
Niby drogowe tylko troche zwolnione a jednak
Starscream, Ja zostanę chwilowo na resorze. Do tego silnik 1.6 z Viertarki, opony 31", Resory +2" i wieszaki +2" i reduktor 4.16. Ale silnik też nie będzie pierwszorzędną przeróbką
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2016-03-03, 17:01
zestaw: resory +2' i wieszaki +2' wcale nie jest dobry i nie podnosi Samka, jakby się mogło zdawać, o 4cale. Dłuższy wieszak niż oryginał (pod który de'fakto obliczony jest resor) po pierwsze prostuje ten resor, po drugie skraca jego żywotność, a potrzecie sterczy jak ch**
_________________ Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę.
lukawa, to jak upchnac 31" do samuraia na resorze?
Trzeba wyciąć trochę nadkola ale niestety trzeba to czymś ładnie zamaskować np. bushwacker
Ja miałem lift na wieszaku +5cm i budę +6cm i niestety 31" nie dało się jeździć bo przycierało to też wycięte miałem nadkole i wrzucone w/w poszerzenia.
Tak jak w banerze ten zielony samuraiek
Wysłany: 2016-03-03, 17:30
Osobiście jestem za podcinaniem nadkoli, zamiast bodyliftu lub nawet SPOA. Podcinanie nie podnosi środka ciężkości, a przecież Sam ponoć i tak wywrotny. Z resztą podcinania wcale nie ma dużo, właściwie to rdza podgryza tyle ile trzeba
Wysłany: 2016-03-03, 18:25
póki co tylko lovells +2cale, wieszak ok 1cm dłuższy od orginału, dystans 1 cm na koło i koła 235/65r15. oryginalne poszerzenia częściowo zjedzone, a częściowo skasowane przez przypadkowo napotkanego plaskatego zastąpione plastikowymi. Teraz mam jeszcze kupę luzu. Szykuję się, natomiast do 31'Silwerstołnów. Po wstępnych przymiarkach widzę, że wejdą choć jeszcze ciut trza będzie przybrać przy progach. Zobaczymy, na razie zbieram graty (dzisiaj przyszły wolniejsze przełożenia - 5.125) i czekam, aż się trochę ociepli.
zestaw: resory +2' i wieszaki +2' wcale nie jest dobry i nie podnosi Samka, jakby się mogło zdawać, o 4cale. Dłuższy wieszak niż oryginał (pod który de'fakto obliczony jest resor) po pierwsze prostuje ten resor, po drugie skraca jego żywotność, a potrzecie sterczy jak ch**
Brednie gadasz - wystarczy dołożyć pióro i nic nie prostuje, trochę twardo na początku ale znośnie. Wszystko się krzyżuje jak trzeba. Trzeba było 7 lat zanim odpowiednio podorabiałem resory
Pewnie że jak do fabrycznych resorów przykleisz wieszak +2 to musi strzelić, a nie daj do fabrycznych desek. Ja mam mazurowe leśniki z 6mm + dołożone pióro 5mm. Teraz raczej sprężynę sobie zrobię
Czyli kazdy dluzszy wieszak gorzej wplywa? Bo wolalbym ciut nizej tzn. 2" Na resorkach i 1" na wieszaku + zgolic troche nadkola i dopiero wladowac 31" gumy
Wysłany: 2016-03-03, 22:04
Vector napisał/a:
1" na wieszaku
Co masz na myśli? 2,54 cm więcej między oryginalnym rozstawem śrub na wieszaku czy 2,54cm liftu całego resora względem tego co masz na seryjnym wieszaku?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Dokladnie to wieszak resora o długosci +35mm wzgledem fabrycznego prawdopodobnie. Chodzi mi o taki wieszak co mozna w samurai serwis kupic. Wiem ze zdziercy i raczej bym u nich nie kupil, ale naswietlam o co mi chodzi.
[ Dodano: 2016-03-03, 22:20 ] Starscream, celuje w resory Lovellsa bo czytalem na forum, ze sie mieciutko jezdzi na nich w stosunku do mazura. Ale to tylko zaslyszane
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2016-03-03, 23:07
31" wcale tak ciezko nie jest upchnac - szczegolnie silvera. Mam lovellsa standardowy wieszak dystanse 5cm i bodylift 5cm. Co do podcinania to niczego nie cialem tylko kilka mlotkow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum