Jeździ ktoś na takim czymś albo miał z tym styczność ?
Z tego co czytam to wykonanie takiej felgi to nie jest problem bo trzeba dwie obręcze wyciąć na plaźmie, zewnętrzną i wewnętrzną i pospawać. Czy orientujecie się czy ta obręcz skręcana jest tylko po zewnętrznej stronie czy również po wewnętrznej ?
Przynajmniej załatwiło by to problem nieszczelności opon - chyba.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2011-10-27, 10:32
Jeśli chodzi Ci o montaż na feldze, to zakłada się to z jednej - zewnętrznej strony felgi, praktycznie nie zdarza się, żeby opona spadła od strony wewnętrznej.
Interesowałem się trochę tym tematem, ale praktyki nie mam.
Plotka głosi, że dużo lepsze są beadlocki z tłoczonym zewnętrznym pierścieniem - jak tu, nie niszczą tak stopki opony, ale na hamerykańskich stronach mnóstwo jest takich płaskich, wycinanych laserowo i widać też robią.
Podglądałem kiedyś na rajdzie suzę na beadlockach i naprawdę szczena opada na jak niskim ciśnieniu można z tym jeździć bez obawy o rozszczelnienie.
no właśnie plan jest żeby taką płaską wyciąć bo na tłoczenie to nie ma szans
Słyszałem tylko że zewnętrzny ring lubi się wyginać ale wymyśliłem że na śrubach między tarczami można dać podkładki i zniweluje to wyginanie a szczelność zostanie zachowana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum