Po kupnie Samiego pomału doprowadzam go do poziomu minimalnej sprawności technicznej akceptowalnej dla mnie. Kolejny etap to hamulce tylnie. Zwaliłem bębny i mym oczom ukazał się widok nędzy i rozpaczy.
I od razu targnęły rozterki czy one są prawidłowo złożone, bo z jednej strony chyba tak, bo linka od ręcznego inaczej by wchodziła pod prąd i była za krótka, ale tłoczek jest pod skosem do dołu i chyba będą problemy z jego odpowietrzeniem, bo odpowietrznik nie jest w najwyższym punkcie.
A że w tym samochodzie znalazłem już kilka rozwiązań "wiejskiego tunigu" to tak się zastanawiam.
Czy to jest prawidłowo złożone? Może się czepiam .
Tak , jest to plus. Ale jest przewód hydrauliczny : poniżej pochwy mostu,nisko,wystaje często poza obrys koła,łatwy do urwania w terenie,moim zdaniem jednak japońskie lepszePozdr.
Nie mam pojęcia co konstruktor miał na celu stosując takie rozwiązanie, przecież podczas brodzenia w wodzie czy błocie cylinderek umieszczony na dole jest bardziej narażony na wszelaki syf dostający się do bębna.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
To proste koledzy,nowe auta są obliczone na 3-4 lata ,a potem na śmietnik. Jak obecnie pralki lodówki itp. A za recykling i tak my zapłacimy.Więc po co im wymienne sworznie?
A co sądzisz na temat rozwiązań w nowych autach-przejście na wahacze zamiast wymiennych samych sworzni ?
Myślę, że to jawne skurw....wo mające na celu wyciągnięcie większej kasy od właścicieli.... bo po co wymieniać sworzeń za ~70zł jak można nabić kabze zmuszając ludzi do kupowania całego wahacza za 300-500zł...
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.
Ostatnio zmieniony przez slavok 2015-01-28, 18:20, w całości zmieniany 1 raz
W hamulcach wymieniłem praktycznie wszytko co się ruszało, stare zostały tylko bębny, Co źle zrobiłem, bo mam taki efekt że teraz potrafi mi blokować albo jedno albo drugie koło jak jadę do przodu albo do tyłu, głównie na zimno. Jak depnę hamulec to się odblokowują.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum