Mam prośbę do posiadaczy fabrycznego XUD9 o spisanie oznaczeń z chłodnicy. Ja mam jakąś zmote którą uszkodziłem w terenie
Ewentualne, chwalcie się co tam macie ciekawego u siebie
Ja u siebie nie w fabrycznym xud9 a wcześniej rover 1,4 miałem chłodnicę z poloneza, ale jest jak dla mnie ciut za szeroka. Teraz będę chyba upychał chłodnicę z 2 l -2,3 l mercedesa 190 lub 124, w jednym i drugim taka sama wielkościowo
Wysłany: 2015-10-20, 23:07
Fabryczne oznaczenie to: 17700-84CA0 chłodnica jest marki Ordonez. W Polcarze mają ją w katalogu pod numerem 740808-3 i teoretycznie jest to właśnie Ordonez taki sam jak szedł na pierwszy montaż. Jak się orientowałem w okolicach czerwca to praktycznie z zamienników dostępny był tylko Nissens 64164 w cenie ok 950zł.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Miałem tą drugą właśnie od silników xud9 i 1,4 rover czyli ostatnie lata produkcji poldka, u mnie problem był z jej szerokością i trochę złym montażem (się rozszczelniła na boku) teraz będę kombinował z chłodnicą z mercedesów w190 w124 z silnikami 2,0 lub 2,3 benzyna, powinna wejść bez problemów.
Mam z mercedesa w garażu i chyba nie kojarzę żeby kolidowało z ramą jak przymierzałem, a zapomniałem dodać że u mnie chłodnica stoi na ramie bo mam podwyższoną maskę
Wysłany: 2016-03-22, 21:24
w polcarze jest w katalogu Ordonez OEM-owy za coś koło 350,00zł tylko próbowałem zamówić to mnie (w)zwodzili ze dwa tygodnie, aż się machnąłem ręką i oddałem swoją do regeneracji.
Jak się kręciłem wokół tematu to była też opcja "uspawania" chłodnicy na wymiar, gość dobierał rdzeń o odpowiednich parametrach i dorabiał te zbiorniki boczne z krućcami. Tanio nie było, ale mogło być na miarę.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Coś takiego na allegro, z opisu wynika, że pasuje do 1.9TD (XUD9) i 1.9D (F8Q), ale nie wiem czy to prawda. Chyba mają jakiś swój sklep www, więc może jest tam trochę taniej niż w aukcji.
Wysłany: 2016-03-26, 12:05
BarTT napisał/a:
Coś takiego na allegro, z opisu wynika, że pasuje do 1.9TD (XUD9) i 1.9D (F8Q), ale nie wiem czy to prawda. Chyba mają jakiś swój sklep www, więc może jest tam trochę taniej niż w aukcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum