Kiedyś "jarałem się" 1.3 GTi teraz mi przeszło.
Skłaniał bym się bardziej w kierunku 1.6 Swifta bo po pierwsze mniej wysilony a po drugie bardziej popularny=tańsze i dostępniejsze części.
Swoją drogą ostatnio gdzieś się naczytałem, że fajnie robi dół 1.6 z głowicą 1.3 GTi
A diesel?
Dieslem bez turbiny nie jeździłem i jakoś czuję, że nie spodobało by mi się
hmmm czy ja wiem czy ten 1,6 od swifta popularniejszy na allegro jest ich mało :P samochód ma byc bardziej przystosowany do off roadu :) czyli błoto...błoto.... i jeszc ze raz błoto...
[ Dodano: 2012-09-19, 01:04 ]
chyba chodziło o vitarę :P
_________________ BYŁ :( 1,9 D przeszczep Poldolot
BYŁ: Jeep Cherokee xj 4.0
Od około pół roku mam 1,6td z golfa. W zeszły weekend byłem na rajdzie Sianowska Przaprawa. Każdy podjazd był nasz, większość zrobiona na 2 biegu, mimo standardowego reduktora z samuraia i szybkich mostów 3,7.
Silnik ma mocny dół, a jak trzeba można zakręcić do 5 tyś. Waży maksymalnie 30kg więcej niż oryginał, we dwóch wkładaliśmy i wyciągaliśmy go z bagażnika w płaskim. Spalanie teren/miasto poniżej 8l.
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2012-09-19, 09:47
Zeby poaczyc skrzynie z samurai z silnikiem golfa 1,6td jest potrzebna flansza i dystans po miedzy kolem zamachowym(oczywiscie samurai) a silnikiem 1,6 td zeby polaczyc silnik z kolem i dorobienie lap silnika i w sumie wszystko jeszcze zostaje problem rozrusznikiem ja mialem z hyundaia sonata 2,4 benzyna ja chyba opisywalem juz swapa ale nie ma sprawy moge jeszcze raz w koncu jestesmy na tym forum zeby se pomagac
Pozdro ja jestem z swojej suki zadowolony z tym silnikiem zero problemow z elektryka sa trzy kable :
1. cisnienie oleju
2. temp. wody
3. elektro zawor na popie wtryskowej
WITAM
dobrze sie składa że masz JEŻU VW 1.6 td
mam pytanie jak jezdzisz po wodzie lub bardzo głębokiej wodzie
to czy z twoją turbiną się coś dzieje lub ze silnikiem D ?
no chyba że omijasz głęboką wode ,
JA też tam wole dużo błotka - POZDRO
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2012-09-19, 10:19
Wiesz co narazie jechalem po pas wodzie czyli silnik byl duzo zanuzony i wlecialem impetem w wode jedyne co zauwazylem ze szybko spada temperatura wody nic wiecej ale ja wszystko co sie dalo czyli dolotowe weze poklejilem na czerwony silikon ciekawe jak to odkleje
Pozdro
Zeby poaczyc skrzynie z samurai z silnikiem golfa 1,6td jest potrzebna flansza i dystans po miedzy kolem zamachowym(oczywiscie samurai) a silnikiem 1,6 td zeby polaczyc silnik z kolem i dorobienie lap silnika i w sumie wszystko jeszcze zostaje problem rozrusznikiem ja mialem z hyundaia sonata 2,4 benzyna ja chyba opisywalem juz swapa ale nie ma sprawy moge jeszcze raz w koncu jestesmy na tym forum zeby se pomagac
Pozdro ja jestem z swojej suki zadowolony z tym silnikiem zero problemow z elektryka sa trzy kable :
1. cisnienie oleju
2. temp. wody
3. elektro zawor na popie wtryskowej
KONIEC elektryki
U mnie jest prawie tak samo zrobione, z tym że nie mam żadnego dystansu pomiędzy silnikiem a kołem zamachowym. Rozrusznik mam z benzynowego BMW 520, kręci bez problemu. Elektryka a raczej jej brak dokładnie tak samo. Z wodą nie mam problemów, zresztą żadko woda sięga do turbiny, bo fabrycznie jest na górze silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum