niestety znowu wymyśliłem sobie problem:D Chodzi o tylne lewe koło, podczas jazdy słyszę jakieś brzdękanie, chrobotanie. Słyszalne szczególnie na niskich obrotach, np jak nisko wrzucę trójkę, na wyższych obrotach i na luzie nic nie słychać. Byłem pewny, że to łożysko no i wymieniłem, a dźwięk został. Macie jakiś pomysł?
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-04-16, 19:26
A nie jest to coś od wydechu? Ja jak mam niskie obroty, to też mi trochę rezonuje wydech. Co do brzdękania to u mnie też tak jest, z tym że, u mnie jest to po prostu w określonych obrotach, też jest to od wydechu.
Wysłany: 2012-04-17, 09:51
Ja miałem metaliczne tarcie w tylnym lewym kole. Ze starego hamulca został tylko tłoczek i tarcza oporowa czy jak to się tam nazywa a resztę wymieniłem i przestało jęczeć.
Proponuję postawić sobie samochód na podpórkach i pokręcić trochę kołami, może bęben złapał gdzieś próg i obciera w jednym położeniu?
problem rozwiązany, bardziej błaha przyczyna być nie mogła:P Pióra resora są spięte taką klamrą czy czymś, żeby na boki się nie porozchodziły, klamra jest skręcona na śruby, a na śruby jest nałożona tulejka żeby zbyt mocno nie ścisnąć klamry, śruba się poluzowała i tulejka przy niskich obrotach wpadała w wibracja i powodowała to brzęczenie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum