Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
takowy zonk:]
Wilku 
rozgadany

Wysłany: 2012-05-25, 21:32   takowy zonk:]

Panowie sprawa jest:] Waluś ty też czytaj:] od mies jak jeżdzę po zimie suzuką słyszę dziwny dzwięk idący z wału jak włączma jedynkę i ruszam taki : metaliczny dzwięk jak dzwonek, jedno uderzenie,, dzink'' :D zdazało się to tylo na 1 biegu, dzisiaj juz potrafi zadzwięczeć na innych biegach przy szybkiej zmianie. połozyłem się pod auto i zaczełem ruszac wałem, dzwięk dochodzi mniej wiecej z ostatniego odcinka wału idącego do tylnego mostu: łączenie wału z mostem tył w strone pierwszego wieloklinu. Jak ruszam to wydaje ten sam dzwięk:] ktoś juz z was to miał????

Hałas 
Specjalista
GaDzik evo I

Wysłany: 2012-05-25, 21:48   

luz na wieloklinie, krzyżaku, w dyfrze ?

albert 
Specjalista
albertus

Wysłany: 2012-05-26, 10:55   

,,dzwięk dochodzi mniej wiecej z ostatniego odcinka wału idącego do tylnego mostu: łączenie wału z mostem tył w strone pierwszego wieloklinu. Jak ruszam to wydaje ten sam dzwięk:] ktoś juz z was to miał????,,

toz to sam jestes diagnosta, ostani odcinek walu to wieloklin, ewentualnie dzwiek ,, przemieszcza,, sie z krzyzaka ,,

jak halas mowi :mrgreen:
moze jeszcze byc luzik z dyfra , sprawdzic mozna tez poduszki reduktora i skrzyni, choc to powinny byc inne odznaki, lecz w samcu to roznie bywa, luzne luzy we flanszy tez moga byc odznaka

jak mowia po nitce do klebuszka, eliminacja czynnikow by dojsc do zrodla

wszystko jest trudne zanim stanie sie proste

u mnie nie moglem zdiagnozowac halasow metalicznych, ktore wydobywaly sie jak myslalem z tylnego zawieszenia. reke bym sobie dal uciac i teraz chodzil bym niesymetryczny. Sruby od mocowania zapasowego tylnego kola sie poluzowaly :mrgreen:

zycie...

Wilku 
rozgadany

Wysłany: 2012-05-28, 16:02   

dzieki za info do konca tygodnia bede wiedział co to:]

gruszek 
nowicjusz
Michał

Wysłany: 2012-05-28, 22:28   

Może to i zabawne, ale zupełnie serio sprawdź te metalowe kołnierze na flanszach.
Potrafią tak metalicznie dzwonić ;)

Wilku 
rozgadany

Wysłany: 2012-05-30, 15:13   

już mi jeden kumpel też to zasugerował:] zobaczymy

[ Dodano: 2012-05-31, 15:18 ]
krzyżaki, więc wymieniem odrazu wszystkie i z bani:] czas na teren;) dzisiaj byłem na chwile na poligonie a ten zamknięty, pełno wojska, otaśmowany na cały czas euro... tragedia:(

Odpowiedz do tematu