Panowie sprawa jest:] Waluś ty też czytaj:] od mies jak jeżdzę po zimie suzuką słyszę dziwny dzwięk idący z wału jak włączma jedynkę i ruszam taki : metaliczny dzwięk jak dzwonek, jedno uderzenie,, dzink'' :D zdazało się to tylo na 1 biegu, dzisiaj juz potrafi zadzwięczeć na innych biegach przy szybkiej zmianie. połozyłem się pod auto i zaczełem ruszac wałem, dzwięk dochodzi mniej wiecej z ostatniego odcinka wału idącego do tylnego mostu: łączenie wału z mostem tył w strone pierwszego wieloklinu. Jak ruszam to wydaje ten sam dzwięk:] ktoś juz z was to miał????
,,dzwięk dochodzi mniej wiecej z ostatniego odcinka wału idącego do tylnego mostu: łączenie wału z mostem tył w strone pierwszego wieloklinu. Jak ruszam to wydaje ten sam dzwięk:] ktoś juz z was to miał????,,
toz to sam jestes diagnosta, ostani odcinek walu to wieloklin, ewentualnie dzwiek ,, przemieszcza,, sie z krzyzaka ,,
jak halas mowi
moze jeszcze byc luzik z dyfra , sprawdzic mozna tez poduszki reduktora i skrzyni, choc to powinny byc inne odznaki, lecz w samcu to roznie bywa, luzne luzy we flanszy tez moga byc odznaka
jak mowia po nitce do klebuszka, eliminacja czynnikow by dojsc do zrodla
wszystko jest trudne zanim stanie sie proste
u mnie nie moglem zdiagnozowac halasow metalicznych, ktore wydobywaly sie jak myslalem z tylnego zawieszenia. reke bym sobie dal uciac i teraz chodzil bym niesymetryczny. Sruby od mocowania zapasowego tylnego kola sie poluzowaly
zycie...
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
już mi jeden kumpel też to zasugerował:] zobaczymy
[ Dodano: 2012-05-31, 15:18 ]
krzyżaki, więc wymieniem odrazu wszystkie i z bani:] czas na teren;) dzisiaj byłem na chwile na poligonie a ten zamknięty, pełno wojska, otaśmowany na cały czas euro... tragedia:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum