Czy ktoś poleci dedykowane do Samiego wycieraczki gumowe, najlepiej z podwyższonym stanem. Aktualnie mam coś takiego i bardzo dobrze się sprawdza, ale u kierowcy przeciera się już więc trzeba poszukać nowego:
_________________ 1,9D (1870 cm³ Renault F8Q), 64kM, 2002 rok
Ja, coraz częściej zastanawiam się nad wrzuceniem na próbę wycieraczki perforowanej, coś takiego http://www.polmarprofil.p...ta/gumimata.jpg
Nie mam dywaników, a spod normalnej gumy woda nie odparowuje tak szybko jak by się chciało, te zapewniają lepszą wentylację.
Pomysł niezły.
Myślę że bardziej przyda się ten pomysł dla tych którzy faktycznie nie mają dywaników. Wtedy woda, piasek, wszystko idzie pod wycieraczkę. Poluję (jestem myśliwym) z Samim więc często wchodzę/wychodzę do auta w naprawdę brudnych butach i potrzebuję coś jak te oryginalne, w stylu plastikowej/gumowej wanienki.
Po ilości odpowiedzi widzę że raczej nie ma na ten problem wiele pomysłów...
Wysłany: 2013-06-08, 17:24
tez szukałem tych wanienek bo są rewelacyjne i też dlatego że oryginały które miałem uległy przetarciu. Nie znalazłem takich samych. Ale kupiłem kawałek gumy w castoramie takiej ryflowanej i wkleiłem "nową podłogę" w te wanienki na butapren. Było to dość dawno i teraz sobie myślę, że to trochę druciarstwo, ale... wody nie puszczają do dziś :)
Myślę jednak że docelowo idzie coś dobrać. Kiedyś byłem w Feuvercie czy jak to się tam pisze i przypadkiem zaglądnąłem na stragan z tymi wycieraczkami, mają ich miliony w różnych wymiarach i głębokościach. Co prawda takich głębokich koryt nie widziałem, ale może metoda jedno w drugie zdała by egzamin.
Pomierzyłem swoje wycieraczki "po spodzie". Wygląda to następująco:
Może ktoś zrobi coś z blachy lub tą wklejkę do starych wycieraczek. Trzeba pamiętać że oryginały to wanienki więc dochodzi do tego 3-5cm ścianek oraz to że podłoga nie jest idealnie płaska...
A może ktoś ma sąsiada który produkuje materiały gumowe i zrobi takich 500szt.
Pierwszy kupuję komplet
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum