Siemanero! Nowy na forum, nie znalazłem tematu dla świerzaków, więc pisze tutaj - Cześć i czołem.
Popełniłem dwa dni wstecz samurajka z '99r, rzekomo PSA, ale cholera go wie, słowo daję, grama rdzy, ogólnie spoko stan, nie tłucze, nie wyje, no hamuje ch##owo, ale to terenówka.
Pierdoły do zrobienia, pokroju korbka szyby, to wałek od prędkościomierza, to ogrzewanie tylnej szyby. Bzdury totalne.
Aczkolwiek, jedna kwestia jest dość istotna; drżąca pała od zmiany biegów (nie jakoś masakrycznie, poprostu drży, ale nie wiem czy tak ma być) i wyciek po środku samochodu, strzelam, że skrzynia albo reduktor. jak się położe to będę wiedzieć.
W związku z tym; mamy jakiegoś sensownego mechanika z lubelskiego? Kogoś, komu zapłacę za roboczogodziny, pokażę mu ten samochód i powie co kupiłem.
Temat rzeka, ale może warto.
Popełniłem dwa dni wstecz samurajka z '99r, rzekomo PSA, ale cholera go wie, słowo daję, grama rdzy, ogólnie spoko stan, nie tłucze, nie wyje, no hamuje ch##owo, ale to terenówka.
Pierdoły do zrobienia, pokroju korbka szyby, to wałek od prędkościomierza, to ogrzewanie tylnej szyby. Bzdury totalne.
Aczkolwiek, jedna kwestia jest dość istotna; drżąca pała od zmiany biegów (nie jakoś masakrycznie, poprostu drży, ale nie wiem czy tak ma być) i wyciek po środku samochodu, strzelam, że skrzynia albo reduktor. jak się położe to będę wiedzieć.
W związku z tym; mamy jakiegoś sensownego mechanika z lubelskiego? Kogoś, komu zapłacę za roboczogodziny, pokażę mu ten samochód
Spis warsztatów i mechaników znanych i polecanych (lub nie) na forum znajdziesz tutaj: http://samurai.org.pl/viewtopic.php?t=1143 możesz zadać tam pytanie o kogoś w Twojej okolicy.
Dotheror napisał/a:
i powie co kupiłem.
A jak potrzebujesz pocieszenia i utwierdzenia, że dobrze wybrałeś "pomimo tych pierdół" to serdecznie klepię Cię po ramieniu i mówię "tak, dokonałeś najlepszego z możliwych wyborów. Kolejne informacje jakie uzyskasz post faktum dadzą jedynie szansę na podejmowanie nowych"
Jak mogę Ci jeszcze pomóc?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Po ostatnim zdaniu cieplutko na serduszku mi się zrobiło. 😅
Bardzo ważne, muszę w końcu jakoś się upewnić czy to silnik psa czy Renault. W dowodzie mam 1897cm. Nie pasuje ani do jednego, ani do drugiego. 47kw.
Pompa niby mechanik, ale jak patrzę na blok to słowo daję; Renault. Tak mi się ten patent z kolektorami z jednej strony kojarzy. 😂 Turbawka jakaś jest, wielkości dwóch dużych orzeszków, pompa z dwiema linkami, istnieje jakiś szczegół przez który będę mógł stwierdzić "tak, to silnik PSA"?
Muszę tego poszukać, dzięki za informację. Podobno te silniki można fajnie wykręcić do 90km na pompach. Kupuje się z jakiegoś pyzia, bodajże 306, i wychodzi prawie 90km. 😝 Cóż, zobaczymy co powie fabryka mocy. 😝
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum