Witam, proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny głośnego huczenia skrzyni biegów (tak sądze że to skrzynia). Od prędkości ok 20km/h skrzynia zaczyna głośno huczeć w miare przyspieszania hałas wzrasta. Przy pracy skrzyni na wolnych obrotach - kiedy pozycja na reduktorze jest na N na 4 i 5 - słychać dosyć głośne chrobotanie. Czy ktoś miał taki przypadek? To skrzynia? Jeśli tak to co - synchronizator, łożysko?
[ Dodano: 2012-01-05, 20:35 ]
Jeśli chcesz to masz tu numer do gościa co sprzedaje części do samca 500181388 , znam go dość długo jest na prawdę w porządku i uczciwy
Dziś podczas całodziennego upalania przyszło mi do głowy, że to może któryś z wałów napędowych - po rozpędzeniu na czarnym do około 40-60 km/h i wrzuceniu na luz jest głośno bez zmian, czy też wcisne sprzęgło czy nie...
Witam,
Mam podobny problem.
Po przekroczeniu 40km/h i wrzuceniu 4ki zaczyna hałasować z okolic skrzyni/spodu silnika.
Dźwięk brzmi jak luźna sprężyna w stalowej puszce, albo metalowe kulki podskakujące po blasze
Dzieje się tak tylko gdy wciskam gaz i znika gdy go odpuszczę.
Na biegach 1, 2, 3 nie ma tego problemu.
Niedawno robiłem mały remont silnika, ale wymieniałem tylko uszczelki, płyny i filtry, bez ingerencji w mechanizmy.
Nie wiem co to może być
Jakieś wskazówki gdzie szukać będą bardzo pomocne
pzdr
[ Dodano: 2012-06-27, 10:36 ]
Prolemem okazal sie aparat zaplonowy, ktorego wyjalem i przestawilem.
Jeden z tlokow dostawal chyba iskre bedac zamkniety i przez to nie palil.
Po ustawiniu stroboskopem, chodzi jak nowy
Witam mam podobny problem dźwignia rreduktora w pozycji N na luzie cicho, 1 cicho,
2 słychać, 3,4,5 głośna,wsteczny cicho, wkrutce się za to zabieram jak rozbiorę to będę wiedział czy robić,słyszałem że są problemy z łożyskami igiełkowymi kół zembatych biegów,co sądzicie
Wysłany: 2012-07-21, 21:17
sądzę, że to raczej nie skrzynia biegów okaże się sprawcą hałasów a reduktor. Ale to tylko takie niczym nie poparte przeczucie na podstawie moich ostatnich doświadczeń i obserwacji układu skrzynia-reduktor
reduktor ustawiony w pozycji neutralnej to tylko pracuje wałek główny.
[ Dodano: 2012-07-21, 21:40 ]
mam jeszcze problem ze wskażnikiem poziomu paliwa leży na dole,kontrolka rezerwy się nie zapala jktoś miał podobne doświadczenia będę wdzięczny za podpowiedź.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum