Wysłany: 2012-08-22, 14:50 Układ napędowy pod 33 cale
Witam, pytanie dotyczy zmoty, rama Vitara I 3d, silnik Vitar1,6 8v, skrzynia Vitara, reduktor 1.0 Samurai, mosty 5.29 Pajero II, chce wsadzić do tego zestawu koła 33/10,5 (simex) dodam że auto odchudzone, wiem że pewnie nikt nie ma takiego zestawu ale pytam orientacyjnie:)
Ajć faktycznie teraz przeczytałem i sam bym nie zrozumiał pytania, Sory ale piszę z mobila, konkretnie chodzi mi o to czy podane zestawienie układu napędowego pozwoli na komfortowe poruszanie się na kołach 33 calowych w terenie.
nie mam pojęcia ile wytrzymują te mosty, z resztą nie będzie problemu, samuraiowe mosty bez blokad dają radę z 33 calami więc myślę, że te z tyrana też dadzą radę chociaż cholera wie...
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2012-08-23, 08:45
Moze polosiek nie ukrecisz przy katowaniu tez nie wiem jakie byly wytrzymale mosty w pajero w sumie tam stadart opony jest o wiele wiekszy niz w samuraiu
no i waga pajaca, jest sporo cięższy od japońskiej zmoty, dla ciekawskich takie przełożenie ma pajero 2, 2,5 td z automatyczną skrzynią, cena przystępna tylko trzeba usztywnic przedni most... coś al'a Atomic.
Jeszcze pytanie o skrzynie Samurai vs Vitara... która wolniejsza ? mocniejsza ?
Jeszcze pytanie o skrzynie Samurai vs Vitara... która wolniejsza ? mocniejsza ?
Przełożenia takie same.
Vitarowska akceptuje większe koło zamachowe i sprzęgło, ale musisz znaleźć taką od tylnonapędowej vitary albo dorabiać zaślepkę.
No i wymaga przeróbki tunelu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum