Wysłany: 2014-01-07, 19:21 5,125 i 1.9D - nie za wolno?
czy ma ktos taka konfiguracje - silnik 1.9 + skrzynia polonez + 5.125 w mostach? Czy nie jest za wolno ? zastanawiam sie nad tylnim mostem i nie wiem ktory wybrac zastanawiam sie czy 5,125 moze mnie zwolnic na tyle ze z 3 bede trzeba startowac hehe
zle sie wyraziłem, wiem że rusze ale czy nie bedzie za wolno ? aktualnie na 4.11, pierwszy bieg konczy sie bardzo szybko ... dlatego nie wiem ktory most wybrac czy aby napewo 5.125 czy moze którys z szybszych ( vitara)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2014-01-07, 20:10
Ja mam reduktory zwolnione i mosty 43/11 w dieslu,41/11 w benzynie.Obie opcje jadą.Diesel kapcie 225x75x15,benzyna na wtrysku 1.3 235x75x15,1.6 8V 33 cale x10.5x15.Na tym ostatnim nie byłem w terenie .Myślę,że też pojedzie. Zapomniałem-jaki masz motor ?Oryginał renault,czy golf lub pasat ?
nie bardzo sie rozumiemy chodzi o to ze zabieram sie za motanie springa z przodu na moscie szerokim, a z tylu zostanie waski i dlatego chce zmienic most tylni na vitare ( myslalem o samuraju szerokim ale nie ma nic z sensownej kwocie poza tym kiedys beda laczki 33 )
Dlatego pytam ktory most wybrac, z jakimi przelozeniami ( nie chce zwolnic masakrycznie teraz go a z drugiej strony nie chcial bym zmieniac kiedys znowu przelozen jak zmienie opony).
Czuperek, wiem jak jedzie samurai z takim silnikiem jak twój, reduktor 1.0 i mosty 4.11, opony 31". Biegi są już dosyć krótkie, przelotowa nie wyższa niż 60km/h. W terenie bez problemu rusza z drugiego biegu.
Vmaxy na poszczególnych biegach możesz przeliczyć na kalkulatorach dostępnych w sieci.
Wprowadzasz przełożenia skrzyni biegów, reduktora, mostów i masz odpowiedź.
[ Dodano: 2014-01-07, 23:04 ]
Odpowiedź przy jakiej prędkości obrotowej silnika, z jaką prędkością porusza się auta (uzupełnia się jeszcze wielkość koła).
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
czuperek z tego co widze masz silnik od poloneza widziałem kilka samurai z tymi silnikami mają siłe ale nie mają momęntu na kołąch z tym jest problem a często jest on potrzebny
wrzucilem dzisiaj 5.125 zobaczymy co z tego bedzie.
Nie jestem dokonca pewny zazebienia miedzy atakiem a talerzem ( zostawiłem tuleje tą która była w dyfrze samuraia).
Próbowałem z farbkami i nie wiem czy farbka do du.. czy zle patrzyłem na odciski ale mi po obrocie farbę wytarało mi po całej długości zębów to dobrze ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum