Od niedawna mam Samuraja 94' i niestety na moim też gdzieniegdzie jest ruda : ) a nawet dziurki wyskakujące po kilku ciosach młotkiem : (
Na teraz, ponieważ nie jest to jakiś dramat plan jest na spowolnienie czyli:
Oczyścić jak się da najlepiej, odtłuścić , Dinitrol/Brunox na rudą, potem podkład anty korozyjny, na to wata z żywicą i baranek. (to robię od góry bo dołu jeszcze nie ruszałem)
Ponieważ jak by nie były zajefajne te brunoxy i Dinitrole to i tak nie ucieknę od tematu remontu, a z rudą chcę mieć spokój.
Szukam zatem miejsca gdzie Panowie zrobią wszystko na cacy tak jak dla siebie a nie strzelą z migomatu, bitexu i zapraszam do kasy.
Chciałbym polatać suzuką kilka latek więc chcę to zrobić poważnie i dobrze ze zdjęciem budy, piaskowaniem, łataniem , malowaniem ramy i dołu - słowem dobrze.
Macie jakieś miejsca w mazowieckim godne polecenia? jak wygląda koszt takiej operacji ( materiały tj. farby, anty korozyjne sam załatwię )
Chcę wjechać i wyjechać na gotowo i żeby wszystko działało później.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2012-12-24, 00:31
Na podwoziu się nie skończy zobaczysz. Rozebranie budy, piaskowanie ramy, malowanie jej na zewnątrz i zabezpieczenie w środku. Potem piaskowanie i przyjdzie ci na pewno błotniki nadkola i podłoga do pospawania. Na to epoksyd i jakaś farba. Potem stwierdzisz że nadkola się wyróżniają kolorem i pójdzie lakier na całość. Ale to tylko moje zdanie bo sam jestem w trakcie takiej roboty i robię sam. Koszty duże na same materiały. Nie daj boże zaczniesz znajdować usterki jak ja np wycieki z silnika, uszczelniacze w mostach, potem inne pierdółki które się uszkodzą przy rozbieraniu.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 156 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-24, 09:25
Ja swojego robiłem u mojego wuja:
Blacharstwo Lakiernictwo Pojazdowe Sawicki Marek
Izabelin Dziekanówek (ok. Łomianek)
tel. 604 798 502
Dzwoń może się dogadacie.
Ja robiłem od podstaw, zdjęcie z ramy, obsprawianie góry i podłogi, cały lakier + baranki.
Zdjęcia z operacji mogę pokazać. Ceny nie podam bo była po rodzinie poza tym co mogłem robiłem sam ale temat jest przerobiony więc negocjacjie nie będą długie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum