Mam pytanie chcę kupić sobie samiego znalazłem ciekawą ofertę: http://szukaj.pl.mobile.e...pl&pageNumber=1
Wykonałem telefon i dowiedziałem się, że po umyciu silnika nie chce odpalić. Wie lub domyśla się co może być przyczyną??
Ostatnio zmieniony przez czewik 2011-08-23, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-08-22, 20:30
popraw link bo nic sie nie wyswietla a co odpalania ja bym wysuszył pod kopołka a po drogie zalezy czy probuje odpalic i lipa czy wogole nie kreci itd podaj dokładnie co i jak a napewno ci ktos podpowie
Trzeba by sprawdzić czy jest iskra na świecy. Jeśli nie ma to problem może być w:
-świecach
-przewodach
-aparat zapłonowy/cewka/rozdzielacz (mogło je trafić po zalaniu)
Jeśli jest iskra to trzeba by sprawdzić czy zalewa świece czy też nie.
Jak świeca jest sucha to walnięty może być ukł. paliwowy.
Jeśli jest mokra i nie chce odpalić to:
-jeśli to jest gaźnik to pewno jego wina
-różne inne dziwne humory
Tu tez wrzucam (najwyżej mod wyrzuci):
Witajcie! Pomocy! Mi też zdechł (1.3benzyna/gaz na wtrysku) i wymieniłam już wszystko co było do wymiany (kopułkę, palec rozdzielacza, kondensator) a iskry jak nie było tak nie ma.A do mechanika 50 km...Macie jakieś porady?
Przerywacz? Z czym to się je?Weź poprawkę na to, ze ja blondi jestem i ostatnio własnoręczne naprawy robiłam w trabancie 15 lat temu....Chodzi Ci o palec ?
Pomocy . Wjechałem samurajem do ciepłego garażu i na drugi dzień musiałem go wypchać bo zapalił i zaraz zgasł.Iskra pojawia się i znika.Po za symulowaniu czujnika hala pojawia się raz lub dwa razy iskra i później zero kiedy wyjmę wtyczkę z modułu znowu mam raz lub dwa razy iskrę i później zero. Wymieniłem moduł i nic dalej to samo .Czyżby siad komputer?
Wcześniej miałem samuraja na gaźniku i było fajnie , teraz moduły komputery przeraża mnie to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum