Witam.
Popełniłem błąd i kupiłem samuraja , hmm ten błąd oczywiście był w pełni przemyślany , przeanalizowany i popełniony z premedytacją .
Oto mój świeżo sprowadzony wynalazek :
Paskudny jest strasznie ale główną zaletą jest absolutny brak rdzy pod spodem samochodu.
Posiadałem kilka lat wcześniej Pajero i po doświadczeniach z rdzą absolutnym priorytetem był zakup samochodu wolnego od rudej francy.
To że samurai z 96 r. jest bez rdzy pewnie niewielu uwierzy ale jeden istnieje i jest moją własnością .
Niestety mój samurai nie ustrzegł się kolizji więc troszkę do niego części będę potrzebował ale o tym później.
Docelowo z tego paskudy chcę zrobić taką piękność :
Zapewne troszkę czasu mi to zajmie ale jestem dobrej myśli .
[ Dodano: 2013-07-19, 17:42 ]
Mój samurai ma służyć do jazdy po lasach lecz nie do katowania w bagnach , rajdach i tego typu zabawach , to już przerobiłem . Teraz przyszedł czas na jazdę turystyczną .
Proszę was koledzy o radę jakie zawieszenie do tego zakażenia założyć . Myślałem o zakupie całego kompletu OME ( niestety tanio nie będzie wolał bym coś tańszego tylko co ? ) ale czytając różne wypowiedzi i problemy mam dylemat. Piszą że jak się doda dwa cale to są problemy z kierownicą że coś tam trzeba przerabiać z wąsami nie potrzebuję opona 31 cali ( chociaż leżą BF MT w garażu po pajero ). Samurai ma sporo jeździć km i z trzy razy do roku pokonać trasę 500km X2 więc potrzebuję zawieszenia porządnego na które będę mógł liczyć a nie bać że w miejscu gdzie nic nie ma w promieniu 100 km rozsypie mi się . Planuję założyć opony 195X80 r15 Kumho KL71 więc czy potrzebny mi jest lift zawieszenia. Dodam że muszę wymienić zawieszenie w tym sprzęcie , mam jeden resor pęknięty a na pewno nikt w nim nie wymieniał od 96r nic w zawieszeniu więc i polegać na nim raczej nie będzie można. Proszę o sugestię
Ostatnio zmieniony przez Admin 2013-09-19, 11:15, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-07-20, 19:43
DUCHU77 napisał/a:
fajny białas, heh śmiesznie wyglądają takie długie
ja Ci dam śmiesznie! :P Aranżacja docelowa kolegi bardzo interesująca, będę śledził postępy z pewnością, a gdybyś chciał się pozbyć hardtopa to może coś byśmy ugadali ;)
[ Dodano: 2016-02-01, 18:38 ]
Dawno mnie tu nie było ale może komuś się przyda informacja jak mniej więcej będzie wyglądał samurai long przerobiony na pick-up.
[ Dodano: 2016-02-01, 18:52 ]
A i małe info fotele od Audi TT pasują do samuraja po oczywiście modyfikacji: usunięcie wzmocnienia pod fotelem kierowcy , cztery otwory w podłodze, dystanse pomiędzy podłogą a fotelami przód około 7-8 cm tył 3-4 cm.
Polecam podgrzewane idealne do samochodu stworzonego do jazdy w ciepłych krajach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum