Wysłany: 2018-03-17, 10:19 1.9 TD pompa bosch dymi brak mocy POMOCY
Witam, mam problem kupiłem samuraika 1.9 TD oznaczenie silnika DHU PTC pompa wtryskowa lucas nie miał zbytnio mocy postanowiłem zamienić pompę na bosch xsantia 1.9Td i wtryski bosch 175bar silnik zaczął dymić na biało i dalej nie ma mocy, ciężej odpala i obroty falują na wolnych. Filtr paliwa wymieniony. Rozrząd sprawdzony na znakach.
Pompa mysle ze jest dobra bo próbowałem juz dwie bosha i takie same objawy muszę sprawdzić jeszcze wtryski. Ale doczytałem się ze te pompy chodzą na innych katach i trzeba śruby mocujące przestawić. Może w tym problem.
Tak pompa ustawiona dobrze. Dymi na biało jak dymił i brak mocy. Zastanawiam się czy ta poppa zgrywa się z moim silnikiem
[ Dodano: 2018-03-19, 21:58 ]
Temat wyjaśniony zmieniona pompa bosh następna i fabryczne znaki na pompie się nie kokrywaja trzeba było ja ręcznie ustawić a dokładnie przekręcić o 180 i teraz samurajek zaczął jeździć i to bardzo żwawo. Teraz tylko intercooler od pajero i będzie latał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum