Wysłany: 2013-03-14, 09:06 Po wymianie silnika nie odpala.
Witam stałem sie posiadaczem samurai-a 88r 1.3 gaznik +gaz silnik był słaby wiec zrobiłem pomiar kompresji wyszło lekko ponad 10 bar postanowiłem wyremontowac silnik i jak sciągnełem głowice to zobaczyłem pekniecia miedzy cylindrami.Kupiłem wiec nowy(stary) silnik od Swifta troche było przekładania ale juz siedzi w aucie zalany płynami i czekajacy na odpalenie, i tu jest problem nie chce odpalic co mogłem zle zrobic? iskar jest zapłon ustawiłem (chyba dobrze) pierwszy tłok GMP( rorzad na znaki) palec rozdzielacza na pierwszy cylinder.
kable sobie opisałem przed demontazem a z paliwem to jest tak ze jest jeszcze gaz i na gazie tez nie pali nawet nie pierdnie nawet przerwe ustawiłem na swiecy 0.7mm. sprawdze jeszcze raz wszystko
Był goły tz blok tłoki i głowica reszte gratów przezuciłem ze starego silnika tz. miska olejowa, smog wałek rozrzadu pompa wody,aparat zapłonowy koło zamochowe ze sprzegłem. Stary silnik palił. cały osprzed jest ze starego silnika.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-03-14, 21:26
Wykręć świecę z pierwszego cylindra i zakręć silnikiem.Jak na tym garku będzie sprężanie-z otworu świecy usłyszysz , wtedy ustaw zapłon na 1. Myślę,że iskrę masz ?
chłopaki chyba wiem co zrobiłem ale musze to sprawdzic. Jak ustawiłem rozrzad to pokreciłem silnikiem zeby sprawdzic czy wszystko jest ok. i ustawiłem koło wału na znak ale jeden obrót wału to pół obrotu wałka i własnie zapłon ustawiłem gdy znak na kole wałka był na dole! i wtedy zapłon ustawiłem na 1 cylinder. i tu jest brak zapłonu...
[ Dodano: 2013-03-15, 22:05 ]
tak jak mówiłem! auto juz działa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum