Wysłany: 2011-08-01, 23:16 zamek od drzwi kierowcy-samurai
ciekaw jestem czy to moja tylko przypadlosc czy ten typ tak ma. Drzwi a wlasciwie zamek od kierowcy otwieram srubokretem. Ma ktos na sprzedaz zameczek lewy do suzi, bo boje sie o moja stara sukę
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
podmień wkładki lewą na prawą, nie wiem czy nie są takie same, a od pasażera odłącz cięgno jak tak Ci na tym zależy :P albo jebnij tym śrubokrętem sąsiada w łeb jak nie ma co robić.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
fakt, ale wkurza mnie jak sasiad otwiera srubokretem i mnie wkurza
To trzeba zamek podłączyć pod 230V. Jak go raz pierdylnie to już nie będzie otwierał.
Sam zamek będzie ciężko kupić. Najlepiej byłoby kupić kompletne drzwi na szrocie, wymontować zamek a resztę popchnąć na alledrogo.
myslalem szczerze nad tym zeby podłaczyc z aku przetwornice, wyizolowac wkladke od masy i podlaczyc ale dupek ma zastawke i moze pyrknac do góry kopytami
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-02, 23:32
też tak miałem, a ze stacyjki mogłem wyciągać w czasie jazdy, o czym przekonałem się w terenie, gdy kluczyk wypadł ze stacyjki i zblokowało kierownicę
Kurczę trochę po czasie ale powiem Ci coś, to że otwierasz patykiem to dlatego że w środku zablokowały się słupki. Ja miałem tak że w jednym zamku wsadzałeś kluczyk i nie dał się obracać a w drugim obracał się jak u Ciebie. Myślałem że jeden jest inny ale otworzyłem bębęnki, rozebrałem, wyczyściłem gdzie trzeba podjechałem papierkiem wodnym 1500, złożyłem i do środka trysnąłem oliwy silikonowej i chodzą jak nówki. Poza tym niedawno kupiłem 2 pary drzwi bo były mi potrzebne zdrowe blachy, były z zamkami lusterkami klamkami szybami... w sumie kompletne jak chcesz mogę Ci wysłać bębenek.
Czekaj... teraz sobie przypomniałem że tam nie ma słupków tylko takie profilowane płytki i malusieńkie sprężynki, płytki śniedzieją po jakims czasie dlatego że są wykonane z mosiądzu a obudowa z aluminium i wiadomo jak jest woda to śniedzieje i się spieka ze sobą do tego stopnia że sprężynka nie jest w stanie odepchnąć płytki w pozycje neutralną i dlatego są problemy - wystarczy wyczyścić.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 156 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-13, 10:57
Można kupić wkładki od Grand vitary w polcar - 2sz. z kluczykiem ok 20zł Po wymianie ramienia do cięgna klamki ze starej wkładki pasują idealnie
Ewentualnie http://suzuki-czesci.pl/
Ja też mam problem z zamkami ... Qwai mówisz że te od grand vitary będą pasowały ?
Co masz na myśli pisząc ,, Po wymianie ramienia do cięgna klamki ze starej wkładki pasują idealnie,, o jakim ciągnie mówisz ? Mam zamiar kupić takie http://allegro.pl/wkladki...3074332069.html
Dobre będą ?
jeszcze zastanawiałem się na instalacją zamka centralnego np. http://allegro.pl/central...3042404581.html sterowanego z kluczyka, taki zestaw kosztuje 70 zl to w sumie róznica 20 zł i teraz sam nie wiem które rozwiązenie będzie lepsze ? Ma ktoś centralkę w Swoim samim ?
Jaki masz problem z zamkami? Jak ja kupiłem samca to była jakaś h...nia były dwa klucze rożne jeden do stacyjki drugi do drzwi kierowcy i pasażera ale żaden nie pasował do tylnej klapy, O kierowcy się zacinał trzeba było się namęczyć żeby otworzyć. Wymontowałem wszystkie bębenki, zaniosłem do ślusarza od zamków (nie żadne dorabianie kluczy Cezar itp. ). Po czym otrzymałem bębenki i dwa identyczne klucze, które mięciutko otwierają wszystkie zamki. I tobie tez tak radze.
Pomysł z centralnym tylko w przypadku jak to ma być bulwarówka, bo bardzo nie lubią wilgoci. Poza tym te tanie działają jak sa tanie.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Mam identyczny problem jaki opisujesz tzn.,, dwa klucze rożne jeden do stacyjki drugi do drzwi kierowcy i pasażera ale żaden nie pasował do tylnej klapy, O kierowcy się zacinał trzeba było się namęczyć żeby otworzyć,, Wykręce te swoje i zobacze ,,co w trawie piszczy,, a jak nie to kupuje od grand vitary nówki bo nie są drogie a kolega Qwai mówił że pasują.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 156 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-04, 14:27
Takie mam u siebie i pasują. Trzeba tylko zamienić te blaszki do których montowane są cięgna. Na końcu zamka jest zegierek, zdejmujemy blaszka schodzi, zakładamy ze starego i jest ok. Jeszcze chyba w jednych drzwiach musiałem podpiłować iglaczkiem miejsce na ząbek ale to może 0,5 mm czyli kosmetyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum