Witam wszystkich
Oryginalna antena dogorywa - musze cos zmotac bo choc to trudne radyjka chce sie sluchac ( przynajmniej na swiatlach) - probowal ktos zalozyc cos alternatywnego ?
_________________ 1.3i blaszanka, 235/75 INSA TURBO Dakar, wyciagarka EVO 8000, 4.16 on board
Witam wszystkich
Oryginalna antena dogorywa - musze cos zmotac bo choc to trudne radyjka chce sie sluchac ( przynajmniej na swiatlach) - probowal ktos zalozyc cos alternatywnego ?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Maj 2012 Posty: 159 Skąd: Czaniec
Wysłany: 2014-04-14, 21:46
Maror - nie ma szans oryginalna jest na wkret od zewnatrz a te ktore podales sa na nakretke od srodka - a w samuraiu nie ma dojscia bo jest ona w slupku :(
_________________ 1.3i blaszanka, 235/75 INSA TURBO Dakar, wyciagarka EVO 8000, 4.16 on board
Wysłany: 2014-04-14, 21:50
Radku ja też tylko z teorii, ale kiedyś jak był temat rozkminiany to nawet sam zerkałem w Feu Vercie na ich ofertę anten i mam wrażenie, że coś można podpasować. Jak masz możliwość to sugeruję podjechać i coś poprzymierzać.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Ja mam za 20cm kablo-druta wsadzone w gniazdo pd anteny i odbiera ładnie
Zapomniałes dodać, że tylko Radio Maryja, które mozna odbierać nawet bez anteny :)
A serio to u mnie wisi jakaś antenka ala zesatw do telefonu i też idelanie zbiera :)
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Witam, znajomy mi mówił że najlepsze rozwiązanie w sprawie anten do samca to antena ze wzmacniaczem przyklejana na szybe (już nie wiem czy od środka czy z zewnątrz) poprostu jakiś pasek na szybe i mówi że nie złamiemy nie urwiemy i najlepiej odbiera, sam nie mam anteny i pewno będe szukał taką ze wzmocnieniem (dobra sprawa), zdrówka wszystkim i czółko
no u mnie leży antena na podłodze pod siedzeniem podciągnięta kablem antenowym i nawet odbiera nie tylko zdrowaś maryja ale ze wzmacniaczem antena raz jeszcze powtórze "to bardzo dobra sprawa" napewno będą mniejsze zakłucenia w takich wozach przy słuchaniu radyjka
u mnie dziwna sprawa jak wloze bolec anteny to nie dziala, ak wyciagne koncowke dziala
albo jak wloze tylko glowny bolec do radia bez tych bocznych to dziala a jak wlaze caly to amen
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum