Mam odwrocone trojkaty z dystansami 5mm, cos tam jest podniesiony na wieszkach, ale dokladnie nie wiem ile bo to byla inwencja poprzedniego wlasciciela. Mysle aby wymienic te BFG MT na jakies Simexy gdyz jak tylko cos poleje czy jest bardziej slisko to zostaje z tylu za kolega w jimnym na simexach, co mnie bardzo irytuje :P Mysle o 225 albo 235, z nastawieniem na te drugie, gdyz jak pisali koledzy na forum za chwile i tak powiem ze moglem kupic wieksze
Zrobilem kilka zdjec na pelnym skrecie. Mysle ze te 225 by raczej weszly bez problemu ale 235 to juz nie wiem.
225/75r15 powinny się zmieścić na styk (zależnie od ET felgi) większe raczej bez szlifierki będzie ciężko.
U mnie na takich właśnie oponach delikatnie sfrezowało wystające kostki o uchwyt zderzaka (max skręt+wykrzyż i zabrakło z 0,5cm)
a zawias to klapnięty resor jak u ciebie i wieszak +2" czyli domyślam się że to samo co u Ciebie
[ Dodano: 2013-06-04, 11:29 ]
PS: przy 225/75 już jest spore uczucie braku mocy (ale jeszcze da się jeździć)
Bardziej niz o zderzak to balem sie ze mi o resor to bedzie zachaczac, ale to sobie sprawdze jak z tym uchwytem jest.
Co do mocy no to moze faktycznie 225 bedzie lepsze, bo narazie nie planuje wymiany silnika czy reduktora. Ewentualnie za jakis czas te przelozania 5.125 bo chyba najtaniej wychodza z tego wszystkiego.
Kwestia dobrania odpowiednich felg.
Ze swojego doświadczenia (na zawieszeniu które wcześniej pisałem) na przespawanych "kółkach" przy wykrzyżu obcierały o górę nadkola, przy max skręcie o belkę od mocowania zderzaka i (ale tego akurat nie jestem pewien) o tył nadkola tam gdzie trzymasz nogi
Na 7" alu felgach (nie pamiętam ET niestety, jak bardzo będziesz chciał to zerknę) jak pisałem delikatnie przyfrezowało simexa
Resora nie tykało w żadnym przypadku
Pozdro
Felgi to mam najprawdopodobniej takie jak na tej aukcji TUTAJ . Przypuszczam ze standardowe.
[ Dodano: 2013-06-04, 13:09 ]
Jak sie wymieni resory na jakies nowki to wtedy mozna myslec o tych 235? Czy trzeba sie bawic jeszcze w podnoszenie budy.
No dobre, a wyjade gdzies na tych 235 czy bedzie bida z moca? :P Przy silniku 1.3 raczej narazie zostane. No i obecnie na tym calym LPG nawet daje rade, chociaz czuc ze slabszy wzgledem benzynki.
Zalozylem dzisiaj 225 kolegi no i miejsca jeszcze troche zostaje przy max skrecie, wiec przypuszczam ze te 235 tez by weszly. Pytanie jak przy wykrzyzu. Resory mam klapniete i dopiero wymiana szykuje sie za jakis czas. Do tego dochodzi spadek mocy. Moze jednak te 225 narazie ...
Sprawdź czy wejdzie przy wykrzyżu właśnie. 235/70r15 mi nie obcierały, po zmianie na silverstony 31/10,5r15 przy wykrzyżu na skręconych kołach brakuje z przodu około 4cm. Opona ma bardzo wystające brzegi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum