Wysłany: 2019-06-04, 08:21 Suzuki 1.3 odpala na zimnym a po rozgrzaniu gasnie
Witam posiadam suzuki samurai silnik 1.3 i mam problem ponieważ jak silnik zimny to odpala od strzała a jak już się rozgrzeje to gaśnie i nie chce odpalić. Ktoś wie co może być ?
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 31 Maj 2019 Posty: 267 Skąd: Egiertowo
Wysłany: 2019-06-04, 10:16
Kolego zacznij od 2x rzeczy najprostszych - cewka zapłonowa i odpowietrzenie baku paliwa. Jedno z dwojga... o wariantach ekstremalnych na razie bym nie pisał :)
Auto gaśnie na biegu jałowym? Czy podczas jazdy traci moc aż się zatrzyma?
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 31 Maj 2019 Posty: 267 Skąd: Egiertowo
Wysłany: 2019-06-04, 11:52
i stąd pytanie :) Czy gaśnie Ci podczas jazdy tj. jedziesz na zapiętym biegu i jest ok - wciskasz sprzęgło i auto gaśnie? Czy masz tak, że auto po prostu niezależnie od gazu zaczyna zwalniać.
W tym pierwszym przypadku miałem tak w innym aucie - odpowietrzenie zbiornika paliwa było zatkane.
Najbardziej prawdopodobna jest cewka zapłonowa - choć może samczyki mają jeszcze inne przypadłości. Na odległość nikt Ci bardziej nie pomoże - wróżem Maciejem nie jestem.
Zacznij od sprawdzenia cewki na zimnym i rozgrzanym silniku. Dalej sprawdź iskrę na świecach i doprowadzenie paliwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum