Wysłany: 2013-09-02, 10:49 Lift -Resor- ile habrować????
Witam Wszystkich
Mam pytanie.
Posiadam Samuraja z założonymi wieszakami (odległość otworów 120mm).
O ile moge podnieść budę resorami.
Ile mogą być wyższe względem seryjnych resorów???
Wysłany: 2013-09-02, 11:08
mi się wydaje, że im bardziej wyklepiesz resory tym większą taczkę sobie zafundujesz i tym słabiej będzie resor pracował. Proponuję zatem wyjść od potrzeb (większe opony, większy wykrzyż, większy "komfort", większy lans) i pod te potrzeby wykombinować kompromis - wieszak, resor, buda. Przy okazji musisz wziąć pod uwagę długość przewodów hamulcowych, amortyzatorów, a przy lifcie samej budy rurki wlewu paliwa, kolumny kierowniczej, lewarka zmiany biegów, (być może reduktora?) i ogólnej geometrii żeby jeździło w miarę bezpiecznie.
No i masz też opcję SPOA jak masz klapnięte resory a chcesz wyżej podnieść rydwan.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2013-09-02, 11:16
Budy nie chcę ruszać .Wieszaki już sa tylko do tego dobrać odpowiednią wysokość resora by głebokość brodzenia mu poprawić i z czasem jeszcze większe kółko można wrzucić.
Pozd
m.
_________________ Samurai Blaszanka / 1.6 16V / Klatka / Mazur HD + Wieszak 2' / Blokada 100% / SIMEX 29" / Wyciągarka / itd.. by zajechać dalej w terenie
Wysłany: 2013-09-02, 11:22
to się już muszą praktycy offroadu wypowiedzieć, ale jak sobie wyciągniesz komputer pod dach, snorka i odpowierzenia to na plaskatych resorach jesteś w stanie przepłynąć wpław nie jeden bród.
Mi się coś zdaje, że to SPOA dla Ciebie będzie lepsze...
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2013-09-02, 14:17
komputer już pod dachem,odpowietrzenia porobione ,snorkel też wyprowadzony.Wiezaki już są założone dłuższe(120mm rozstaw otworów).Chciałbym dać resory do kowala.Tylo nie wiem ile może mi je wyhabrować żeby to wszystko miało ręce i nogi
_________________ Samurai Blaszanka / 1.6 16V / Klatka / Mazur HD + Wieszak 2' / Blokada 100% / SIMEX 29" / Wyciągarka / itd.. by zajechać dalej w terenie
kolego tydzien temu klepałem tylne . przed klepaniem od oczka do oczka tulejki było 84 cm a po klepaniu 94 , da sie załozyc ale trzeba sie pogimnastykowac .wyglada fajnie i amortyzatory nie dobijaja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum