Wysłany: 2013-09-23, 22:29 Pomocy- brak zasilania na pompie paliwa- pilne !!!
Witam
Mam problem- po długim postoju Suzi nie odpali, owszem zapchany niemiłosiernie syfem bak, filtr, itd. wiec myslałem, ze to jest powodem wiec nowa pompka, nowy filtr, nowe przewody itd. Niestety nie pomogło, sprawdziłem na kostce do popmki a tu brak zasilania, po podpieci na ostro do akumulatora pompka podaje.
Gdzie szukac przyczyny ??? Gdzie są sterowniki pompki- o ile są, czy to może ECU ??? Proszę o pomoc - doradźcie coś zwłaszcza, że muszę do pracy na weeken mieć go sprawnego, wiec czas mnie goni.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-09-23, 22:36
Sprawdź bezpiecznik i przekaźnik pompy paliwa.
Sygnał do włączenia pompy paliwa idzie z ecu, ale, co zrozumiałe, nie bezpośrednio na pompę, tylko na przekaźnik i dopiero on podaje zasilanie na pompę.
U mnie pod skrytka, przy kompie nic nie ma ale mam 2 bezpieczniki skrzynkowe + 2 przekaźniki ??? " pisze na nich DENSO" pod maska przy filtrze powietrza, to będą te przekaźniki ??? Jest jeszcze może jakiś osobny bezpiecznik do pompki p. ???
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-09-24, 13:43
Nie wiem, gdzie w oryginale siedzą te przekaźniki, wiem, gdzie są u mnie
Natomiast jeśli są akurat dwa przekaźniki obok siebie, to może być dobry trop, bo główny przekaźnik od ecu i przekaźnik pompy paliwa występują w parze.
Do pompy paliwa nie ma osobnego bezpiecznika, zasilanie jest na tym samym bezpieczniku co do przekaźnika głównego.
Najlepiej zassij sobie suplement do manuala np. tu, tam jest wszystko dobrze rozrysowane i opisane, włącznie z kolorami kabli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum