Wysłany: 2017-04-09, 09:45 sj 413 waskie mosty na sprezyny
Witam panowie przerabial moze ktos z was sj 413 na waskich mostach na sprezyny ??. Niestety trzeba tu zamontowac sprezyny pod rama a nie jak na szerokich mostach z boku co wyklucza amorki od skody i springi od fokusa .Ktos cos juz kombinowal z tym ?? jakie amorki i jakie sprezyny pozdrawiam:)
Wysłany: 2017-04-09, 09:55 Re: sj 413 waskie mosty na sprezyny
rico1103 napisał/a:
Witam panowie przerabial moze ktos z was sj 413 na waskich mostach na sprezyny ??. Niestety trzeba tu zamontowac sprezyny pod rama a nie jak na szerokich mostach z boku co wyklucza amorki od skody i springi od fokusa .Ktos cos juz kombinowal z tym ?? jakie amorki i jakie sprezyny pozdrawiam:)
Ja mialem takie auto kiedys i wcale nie trzeba sprezyn pod rama. Jak dasz pod rama to drabine sobie zamontuj bo wysoko bedzie Przespawane felgi i sprezyny wchodza obok ramy, tylko trzeba sie postarac i pokombinowac troche
mam juz szerokie alufelgi 8 cali z odejsciem ale to za malo .... a z mostami niestety w swoich kapitalny remont zrobilem i szkoda je teraz zamieniac musze cos pomyslec nad sprezynami pod rama albo z tylu dam od srodka sprezyny a z przodu moze sie uda od zewnatrz
A jesteś na 100% zdecydowany na sprężyny?
Nie lepiej pójść w tuningowy resor i amor? Z doświadczenia mogę powiedzieć że tuningowy resor+amor dużo lepiej pracuje (nie mylić z wykrzyżem) niż sprężyny z focusa, fabii z amorami vitara, LT, lubilin itd.
Na sprężynie owszem uzyskasz większy wykrzyż i trochę większy komfort podróżowania. Ale na tym koniec. Chyba że wsadzisz tuningowe coilovery.
Tuningowany resor+amor lepiej wybiera nierówności i nie wytraca na nich prędkości.
Przejscie na szeroki most wcale nie musi byc drogie:
2x pochwa mostu, 2xprzednia polos i 2x tylna polos to wszystko czego potrzebujesz.
Oczywiscie plus troche roboty :)
Reszta gratow jest zamienna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum