Witam,
mam pytanie co do uszczelki drzwi. Ta, którą mam teraz jest poszarpana i zalewa mi fotel pasażera. Czy ktoś podpowie mi gdzie mogę kupić nową lub jakiego zamiennika szukać ?
Gdzieś na forum była mowa o uszczelce od FSO (Fiat) ale bez konkretów co do modelu i rodzaju uszczelki. Będę wdzięczny za pomoc :) Pozdrawiam
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2011-05-16, 23:06
Trudny temat, bo uszczelka ma inny kształt i mocowanie na dole, a inne na górze.
Pracuję obok skupu złomu i przegrzebałem mnóstwo wraków, w żadnym europejskim samochodzie nie znalazłem podobnych uszczelek. W końcu trafił się nissan sunny z dobrymi uszczelkami, kształt podobny jak oryginał, tylko są trochę dłuższe, mocowania w ogóle się nie pokrywają i trzeba rzeźbić, ale wcześniej nie miałem uszczelek w ogóle, więc i tak jest OK, bardzo podobne uszczelki ma też patrol.
Jak chcesz coś plug & play, to chyba tylko oryginał.
Oryginału na Allegro nie kupię, używana od sunny to jakieś 50 zł. + kombinacje przy dopasowaniu. Ten wariant chyba zostawię sobie na sam koniec.
Dziś znalazłem w necie taką wzmiankę: " Uszczelka tylnej klapy jest identyczna jak w Polonezie cała ma 4.5m koszt 38zł potrzeba tylko ok. 2m ". Tylko teraz czy ktoś z Was mógłby napisać mi czy uszczelka w Samuraiu na drzwiach jest taka jak na klapie ? (niestety nie posiadam klapy wiec nie mogę sprawdzić tej informacji). Będę wdzięczny za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum