Wysłany: 2013-11-14, 19:08 Lewarek/drążek skrzyni biegów - kilka pytań
Doprowadziłem już moją padake do przyzwoitego stanu ale zostało mi jeszcze parę pierdółek.
Zauważyłem np. że przy dodawaniu i puszczaniu gazu lewarek się dość mocno rusza w kierunku przód-tył i jakby w coś lekko uderzał kiedy przełączam bieg z jeden na dwa. Poza tym jak zapnę bieg to mogę nim ruszać po kilkanaście cm w lewo i w prawo. Coś trzeba by podregulować? miał ktoś taki przypadek?
Wysłany: 2013-11-14, 21:07
sokratesb napisał/a:
Poduszki dobre?
Masz na myśli poduszki skrzyni biegów? Kurcze nie sprawdzałem, czyli to może być powód stukania i tego ruszania lewarka przód tył?
A śruba o której mówisz Zawias jest odpowiedzialna za luz boczny lewarka?
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-11-14, 21:24
Ta, poduchy skrzyni.
No ja u siebie zdiagnozowałem wybite poduszki po tym, że jak ruszę z kopyta na asfalcie to jest stuk, że jak jadę nawet po niewielkich dziurach to lewarek troche za mocno lata, a jak go przytrzymam, to lewarek stoi, ale czuję, że skrzynia się rusza.
Myślę, że sprawdzenie poduszek to nie jest jakaś duża operacja, a dość często siadają, więc możliwe chyba. Niech mnie kto poprawi jak źle wróżę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum