Wysłany: 2014-04-10, 17:36 Problem w rozszyfrowaniu zasiku hamulcowego
Cześć ! Mam problem z roszyfrowaniem zacisku hamulcowego (lewy przedni od kierowcy) , ponieważ nazwa jest zjechana i kompletnie nic na niej nie widać .
W dowodzie mam napisane że jest to Suzuki model SJ rocznik 1996. silnik 1.3 51kw (70km)
Numer vin to : VSESJ00C00106197
Bardzo prosił bym o szybką odpowiedź
Dziękuje i Pozdrawiam.
Wysłany: 2014-04-10, 17:42
Trudno powiedzieć co tam siedzi jeśli było motane. Po mojemu zerknij pod maskę i zobacz jaką masz pompę hamulcową Lucas czy Aisin, to już będzie trop. Pewnie jak na Hiszpańskie koromysło przystało będzie siedział tam Lucas i takie też będą zaciski jeśli są nadal fabryczne.
Powiedz co konkretnie potrzebujesz - klocków, reperaturek czy całego zacisku to się coś podrzuci zfotkowane w necie na wzór.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Popatrz sobie też w katalogu intercarsa są focie. Ogólnie katalogowa średnica tłoczka dla Aisina to 51mm dla Lukasa 48. Jak masz coś niefabrycznego to trudno będzie ustrzelić co autor miał na myśli.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-04-12, 05:59
Na pierwszy rzut oka laika łatwo odróżnic lukasa od aisina po gumkach prowadnic. Lucas ma pojedynczą Aisin podwójną.
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum