Witam macie moze jakis patent mocowania plandeki a dokładnie chodzi mi o tył,cały czas sie odpina i irytująco stuka.Widziałem gdzies na fotce takie obracane motylki przekładane przez otwór ale nie moge nic znaleść. Lub coś takiego że naraz idzie wszystko odpiąć.
Zamiast zapinek zrobiłem zwykłe oczka, z tyłu są naciągane na bolce na klapie, a z boków przykręcam po prostu śrubami z podkładkami przez te oczka do burty. Z tyłu też możesz przykręcać, np śrubami z łbem motylkowym, ale otwieranie klapy było by dość czasochłonne.
Ja mam u siebie na całej tylnej części mocowanie na klasyczny szeroki rzep.
Nic nie stuka nic nie puka, samo sie nie odpina. sa takie rzepy do kupienia w pasmanteriach.
Można bardzo łatwo otworzyc i klapę i samą tylną część plandeki. działa i się sprawdza.
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
ostatnio kupowałem po 3zł/kpl (w sensie, że część do karoserii i część do plandeki)
Niestety na wkręty a nie z normalnym gwintem (choć i takie pewnie się da znaleźć)
ostatnio kupowałem po 3zł/kpl (w sensie, że część do karoserii i część do plandeki)
Niestety na wkręty a nie z normalnym gwintem (choć i takie pewnie się da znaleźć)
Jakieś 10-12 lat temu u mnie na podwórku kuzyn trzymał malucha (w garażu blaszance, wtedy one wchodziły w modę, ale nie miał żadnej kłódki itd), złodzieje wtargnęli na poseje pod przykryciem nocy "przekupując" wilczura pilnującego kilogramem mięsa i karmy. Autko wyprowadzili (ukradli) i rozbili kładąc cegłówki na gazie o niedaleki mur na wprost kościoła. Taka riposta za cudzołóstwo pewnej kobiety na dyskotece pod remizą :)
Witam, czy ktoś z was poratowałby linkiem do sklepu gdzie mogę zakupić pałąk do zamontowania soft topa?, chcę zamontować plandekę i nie wiem czy pałąk z wersji krótkiej będzie pasował do wersji LONG (głównie chodzi mi o szerokość).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum