Witam. Własnie przerabiam w samuraju przód na sprężyny, tył już przerobiłem- wahacze,sprężyny-frontera i amorki-Grand Cherokee. Teraz przód chce przerobić, od czego doradzacie wahacze, na pewno chce radiusy założyć, tylko nwm, czy od jimny,pajero czy lj70, spreżyny i denka od frontery biore, amorki jeszcze nwm sam. Mam znajomego co ma czesci tylko do 4x4, ale jimniaków i pajer niema, praktycznie vitara, frontera, navara, monterey i terrana. Czekam na mądre propozycje co do tego przerobienia na sprężyny.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 274 Skąd: Wrocław/Zielona Góra
Wysłany: 2014-03-03, 19:58
Pojara nie ma radiusów- z przodu IFS, z tyłu trzy zwykłe wahacze wzdłużne i panhard, oczywiście pajero II. Te co są z tyłu na zdjęciu wyglądają jak z dyskoteki.
_________________ Nie ma za dużych kół, są tylko za słabe silniki, za szybkie przełożenia i za mało podcięte nadkola ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 274 Skąd: Wrocław/Zielona Góra
Wysłany: 2014-03-03, 23:45
Rzeczywiście, mój bardzo wielki błąd ! Byłem tak pewien, że to dokładnie takie samo zawieszenie jak w trooperze, że sobie ubzdurałem Teraz już jasne jest, dlaczego pajero tak tragicznie krzyżuje...
Nie mniej jednak te na zdjęciu prawie na pewno są z landka. Mają taki charakterystyczny "dziubek" przed radiusem.
[ Dodano: 2014-03-03, 23:55 ]
Looknąłem na te z pojary i moim zdaniem, tylko w przypadku, jeżeli chce się je zamontować na moście są ok, w przypadku montażu pod mostem są kiepskawe, bo są proste, to w ramach porady oczywiście
_________________ Nie ma za dużych kół, są tylko za słabe silniki, za szybkie przełożenia i za mało podcięte nadkola ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum