Wysłany: 2014-02-10, 20:27 Szyberdach - przecieka, nie da się zamknąć
Witam, To mój 1szy post więc jak coś to bez nerwacji, nie znalazłem na forum odpowiedzi.
Czy ktoś mam pomysł jak naprawić cieknący szyberdach (pourywane plastikowe zaczepy w rączce) przez co nie da się do końca domknąć dachu. A może ktoś posiada te plastikowe elementy ew. ie gdzie można je dostać ?
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-02-10, 21:35
ktoś go wstawiał. Ja mam kabriolet z hardtopem. W hardtopie widziałem ale dolożony. W oryginale chyba nie było.
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Wysłany: 2014-02-10, 21:52
Ależ bywały chyba w oryginale, Borys takowym szpanował swego czasu i ponoć oryginalne ustrojstwo. Kategoryczne stwierdzenie, że coś bywało lub nie w przypadku Samuraia (i jego tysięcy odmian na zylion rynków w funkcji czasu t) może służyć tylko jednemu - by Kostuch lub inny "Archeolog" pofatygował się do klawiatury i wkleił linka obalającego to stwierdzenie.
A wracając do meritum - kolego ponieważ to mało spotykane zagadnienie może łatwiej będzie Ci coś doradzić jak wkleisz focię o co konkretnie się rozchodzi. Być może warsztaty zajmujące się montażem szyberdachów coś Ci dobiorą z innej wersji albo zawsze możesz wykonać kontrolny telefon do ASO.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-02-10, 21:58
SamNaSamZSam napisał/a:
Kategoryczne stwierdzenie, że coś bywało lub nie w przypadku Samuraia (i jego tysięcy odmian na zylion rynków w funkcji czasu t) może służyć tylko jednemu - by Kostuch lub inny "Archeolog" pofatygował się do klawiatury i wkleił linka obalającego to stwierdzenie.
Czytasz w moich myślach? Zaczynam się bać
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 108 Skąd: Zgorzelec
Wysłany: 2014-02-11, 06:36
Aso ma prawie wszystkie czesci. Tylko cena czasami zwala z nog :) Za komplet wieszakow, polibuszy, srub i tulei zawolali u mnie 170 euro czyli jakies 700 zl. Ale znowu ciegna do nawiewow kosztowaly raptem 12 euro.
Kategoryczne stwierdzenie, że coś bywało lub nie w przypadku Samuraia (i jego tysięcy odmian na zylion rynków w funkcji czasu t) może służyć tylko jednemu - by Kostuch lub inny "Archeolog" pofatygował się do klawiatury i wkleił linka obalającego to stwierdzenie.
Czytasz w moich myślach? Zaczynam się bać
E, nie róbcie ze mnie terminatora bo się sfochuję...
Wysłany: 2014-02-11, 11:10
Tak sie zlozylo, ze do niemieckiego ASO Suzuki mam znacznie blizej niz do polskiego. A na dodatek w polskim nie znajam mojego modelu (SJ419D). Jakbys cos potrzebowal to daj znac, popytam o ceny.
Dokładnie 23 i 24 , super dzięki. Myślisz że jak podam nr części to będą wiedzieć w ASO?
Napisz koniecznie, co odpowiedziało ASO.
To na rysunku z linku, to zwykły daszek. A numerki 23 i 24 to zatrzaski mocujące do szyby - można dopasować takie z czegokolwiek.
Wysłany: 2014-02-12, 10:53
Ja mam podobne zastrzaski w bocznych szybkach (zamknieta buda). Malo wytrzymale to ustrojstwo. ale moze tak jak pisze kostuch mozna dorobic/dopasowac z jakiegos kawalka grubszej blachy...
BTW jesli to zwykly dach od cabrio to na glownej stronie jest tez katalog do SJ413 (a to co ja podlinkowalem to do mojego SJ419). Ogolnie pomocna strona przy szukaniu czesci.
Ja mam podobne zastrzaski w bocznych szybkach (zamknieta buda). Malo wytrzymale to ustrojstwo. ale moze tak jak pisze kostuch mozna dorobic/dopasowac z jakiegos kawalka grubszej blachy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum