Wysłany: 2014-09-02, 09:41 Opony do Samuraia z pługiem do odśnieżania
Szanowni koledzy i i koleżanki Jako że chciał bym się przygotować na wypadek śnieżnej zimy chciał bym zakupić jakieś opony które sprawdza się podczas jazdy Samciem z pługiem śnieżnym. Chciał bym się was doradzić odnośnie wyboru opon pod mojego rumaka. Chciał bym aby były wysokie max 31' a zarazem jak najwęższe. Zastanawiam się również nad opony z kolcami. Chciał bym otworzyć małą dyskusję w tej tematyce aby ostatecznie pod koniec listopada sfinalizować ewentualny zakup najlepszej możliwej opcji ustalonej w tym temacie. Rozważę opcję z felgami. Z góry dziękuję
Wysłany: 2014-09-02, 10:01
A czy musi być opona z kolcami? Takie nie są chyba dopuszczone do publicznego ruchu w PL. Może opona z łańcuchem?
A jak ma być wąska i wysoka to może taka: http://allegro.pl/opona-4...4500750185.html - o samej oponie Didymos pisał kiedyś, że nie za szczęśliwa - twarda guma, opona diagonalna, itp. ale może do założenia łańcucha się nada? No i teraz dostrzegam na fotkach że nawet chyba ma jakieś otwory pod kolcowanie?!
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Jak łańcuchy to mam gdzieś oponki (letnie) 225/75 które mi zostały po jakimś handlu mandlu felgowym, tylko czy z łańcuchami jeździ się lepiej niż z kolcami? Jeśli chodzi o to czy wolno czy nie wolno jeździć z kolcami to mam to gdzieś bo interesuje mnie odśnieżanie posesji i drogi dojazdowej kamiennej także luz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum