Wysłany: 2014-03-20, 12:06 problem z paleniem samiego
Witam na wstępie,
koledzy mam problem obecnie z paleniem samiego. Sytuacja wygląda następująco od listopada wziąłem się za remont blacharki, obecnie jest już po malowaniu i wyszedł cymezik ,, natomiast cos stało sie z odpalaniem i zaczął dymić . Za którymś kolejnym razem kiedy przestawiałem go z jednej części garażu do drugiej okazało sie że trzeba kręcić trzy razy zanim zapali i tak jest analogicznie do teraz za każmy razem do tego dymi na biało. W czesniej było ok. Czy to problem z wtryskiem możne od długiego postoju.
Pozdrawiam
Wysłany: 2014-03-20, 12:30
A dymienie na biało ustaje jak się silnik zagrzeje? może to zwyczajnie wilgoć wychodzi z układu wydechowego która się tam zebrała jak samochód długo nie przepalany. A problemy z rozruchem to może cofające się paliwo, słaby aku itp. też spowodowane dłuższym postojem.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
..co do dymienia sprawdzę to dziś zamierzam pojeździć jak tylko uporam sie z tylnymi lampami hee i podłączeniem haka (jakis niemiec zrobił tam makabre z kabelków alo to inny temat) natomiast cofające sie paliwo to dobry mysle pomysł tylko dlaczego było ok nagle zaczęło sie cofać, aku nowy.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 274 Skąd: Wrocław/Zielona Góra
Wysłany: 2014-03-20, 15:58
A nie przestawiłeś sobie aparatem zapłonowym konta zapłonu? Możesz posprawdzać również połączenia wszystkie, często takie bolączki z jakichś pierdół wynikają. Zobacz też, czy jak przy kręceniu dodasz gazu, to czy odpali szybciej.
_________________ Nie ma za dużych kół, są tylko za słabe silniki, za szybkie przełożenia i za mało podcięte nadkola ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum