Otwórz maskę i zobacz jak to tam idzie. Masz krzyżak i dalej jeszcze takie połączenie z gumą. Poruszaj rurką przed i za krzyżakiem, wtedy sprawdzisz dokładnie na jakim elemencie masz luz.
Jak wyjdzie że luz jest w przekładni to będziesz miał okazję/motywację do wsadzenia wspomagania
Otwórz maskę i zobacz jak to tam idzie. Masz krzyżak i dalej jeszcze takie połączenie z gumą. Poruszaj rurką przed i za krzyżakiem, wtedy sprawdzisz dokładnie na jakim elemencie masz luz.
Jak wyjdzie że luz jest w przekładni to będziesz miał okazję/motywację do wsadzenia wspomagania
Witam
Ja miałem luz na w kolumnie, na odcinku od kierownicy do krzyżaka. wyciągnąłem całą kolumnę z kierownicą, pod maską odkręciłem wieloklin okazało się że luz jest na rurce tzn amortyzatorze kolumny(jest to pręt wałek zeszlifowany z dwóch stron na to na nachodzi rurka i na tj rurce był luz) wiec metoda na młotek czyli sklepałem rurkę, złożyłem i po kłopocie zero luzu!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum