Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Blokada lock right 1530 Wołomin
galik
nowicjusz

Wysłany: 2014-06-29, 23:10   Blokada lock right 1530 Wołomin

Witam,

Poszukuję kogoś z okolicy Wołomina - Rembertów - Sulejówek kto osłuchał by moją blokadę LR1530 made by Emil. Blokada lekko strzela przy zakręcaniu do przodu czy też na wstecznym. Przy jeździe prosto czy też po nieutwardzonym terenie nic zupełnie nie słychać. Ewentualnie poproszę jakieś namiary na jakiś warsztat który by mi to wyregulował bo może pojeździłem na niej z 15-20 minut w lekkim terenie koło domu, żeby sprawdzić jak chodzi i samochód dalej stoi, żeby nie uszkodzić.

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2014-06-30, 08:12   

Z lektury forum mozna wyszukac ze "ta blokada tak ma".

Didymos 
Expert
SJ416

Wysłany: 2014-06-30, 08:57   

Tak, ma być, tj. na zakrętach ma raczej terkotać, niż strzelać, pojedyncze strzały od czasu do czasu też są dopuszczalne :mrgreen:
Dopóki nie strzela przy jeździe na wprost, to nie ma się czym przejmować.

manias79 
mechanik

Wysłany: 2014-06-30, 10:31   

Mam jak Didymos napisał, czasami jak z cofania daję pierwszy bieg, to strzeli. Dodatkowo na jeździe na wprost potrafi strzelić, ale tylko wtedy, kiedy tyłek podskakuje i jedno z kół zaczyna się kręcić szybciej .... Ogólnie to pilnuj czystości oleju w tylnym dyfrze, bo tzw. kanapkowe blokady nie lubią starego oleum. Moja blokada też jest mady by Emil
SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.

Odpowiedz do tematu