Przy okazji Swapu na silnik Jimnego postanowiem trochę pociąć Ciapka by mi już nigdy nie obcierało na wykrzyżch i wrzucić wspomaganie od Vitary. Tył będzie przycięty do wieszaków i zbudowany na bazie klatki. Buda zostaje.
Dojdzie do tego jeszcze cała elektryka pod dach ( Mam metalowy od Poloneza). bak na pakę przebudowa układu chłodzenia, naprawa podłogi przerobienie wydechu , dodanie osłon dyfrów, zbudowanie całej klatki, zronbienie konsoli z włącznikami na dachu i parę innych rzeczy, o których zapomniałem.
PS. Po rozłożeniu puszki Airboxa zmotanego przez chomika z Voyagera nie zastalem ani sladu smug po błocie i wodzie. Szczelność idealna.
PS2. Z samego Swapu przeprowadzimy fotorelację.
PS3. Plazma to zajebista sprawa
Skończył mi się silnik więc przy okazji robimy wszystko w Ciapku a do tego jeszcze przy okazji prac w Ciapku robimy springa u Chomika gdyż Zawias mu się skończył i most przediurawił
[ Dodano: 2013-05-29, 20:54 ]
No i w końcu ruszyły prace modernizacyjne mimo dżdżu i chłodu.
No i silnik wrzucony. Zamontowaliśmy też skrzynię i osprzęt oraz podłączyliśmy wszystko do wiązki lecz niestety nie udało się jeszcze go odpalić bo rozrusznik nie kręcił kołem zamachowym. By usunąć usterkę niestety zabrakło czasu. Będzie też trzeba przerobić mocowanie pompy wspomagania. Trzeba też ogarnąć do końca podłączenia do nowej wiązki. Jutro pewnie Ciapek odpali
[ Dodano: 2013-06-03, 23:00 ]
Jeszcze jedno łapy silnika z jimnego nie pasują do Samuraia więc trzeba zamienić na stare z Samuraia reszta bez przeróbek pasuje idealnie.
Witam, a ta skrzynia stara pozostala czy juz z jimiego ,bo niejestem pewien czy od samuraja pasuje
Skrzynia stara od Samuraia ale pasuje tylko do slinika z Jimny SOHC ( Z jednym wałkiem).
Death1985 napisał/a:
A ile Kony jest ten silniczek nie bojisz sie znowu tej calej elektroniki
Koni 81 albo 82. Boję się tej elektroniki już dziś pojawił się problem i po podłączeniu wszystkiego silnik kręci ale nie daje iskry i trzeba będzie szukać rozwiązania.
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2013-06-09, 09:21
I o tym wlasnie mowilem zdjecie zajebiste z tymi kablami a dlaczego nie trybil cos pomineliscie w podlaczaniu no dlatego ja wolalem TD starego parcha zalozyc bo mam trzy kable i koniec
_________________ 1,6TD VW, kopia Simex, kinetyk, lift nie wiem o ile haha ale daje rade, spring, CB-radio tel. 883-043-572 w razie W
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum