Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
sw24
sw24 
nowicjusz

Wysłany: 2015-08-20, 21:07   sw24

W końcu po czytaniu i oglądaniu różnych projektów i aut przyszedł czas abym i ja pokazał swojego sj. Projekt trwa właściwie od jakichś 10 lat z czego jeździł może z rok, ale o tym później. Najpierw postaram się dodać zdjęcia.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2015-08-20, 23:02   

:) przez to nie jeżdżenie stan kolekcjonerski będzie, no i niski przebieg na liczniku przy (odpukać w niemalowane) sprzedaży ;)

sw24 
nowicjusz

Wysłany: 2015-08-21, 09:35   

Stanu kolekcjonerskiego na pewno nie będzie bo już same nadkola to moja własna inwencja twórcza i jeszcze ten brak podłogi którą wypełnię alu ryflem :mrgreen:

kurian 
mechanik

Wysłany: 2015-08-21, 21:18   

nie łączymy stali z alu (patrz landrowery). Dobrym pomysłem na podłoge w samciu jest blacha trapezowa T14, wymiary zgodne z oryginalnymi przetłoczeniami :)

egon 
mechanik

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-08-22, 09:07   

Tylko ta blacha jest raczej ciężko spawalna , najgorszy stop stali z wszystkich możliwych. Papierowa jakość.

sw24 
nowicjusz

Wysłany: 2015-08-22, 10:19   

Alu będzie pomalowane i przykręcone do stelaża podłogi który zrobiłem, więc o żadnym łączeniu alu i blachy nie ma mowy

A tak wygląda już po malowaniu, tylko jeszcze dużo pracy do końca
Mały upload z dzisiejszego dnia

A więc tak, samochód przechodził szereg modyfikacji w swoim życiu, poprzedni właściciel do samiego wsadził silnik 1,8 d mitsubishi połączony ze skrzynią poloneza, jak go kupiłem to mniej więcej po 3 miesiącach silnik wypluł olej przez wydech. Po długich przemyśleniach co do silnika postanowiłem nie przerabiając wałka łączącego reduktor ze skrzynią kupić poldolota 1,4 w całości (droga z Wawy do Ełku była całkiem miłym zaskoczeniem). Po spasowaniu silnika ze skrzynią w ramie projekt umarł na parę lat. W końcu jakieś 2 lata temu wziąłem się w garść i dokończyłem przeróbki była już jesień. Zimę przejeździłem z taką konfiguracją gdy na wiosnę po odpaleniu silnik przestał współpracować (chodził normalnie ok. 1min. i potem już tylko pracował na wolnych obrotach). W międzyczasie wpadł mi w ręce poldolot z 1,9D na którym opieram obecną bazę do zabawy. Wsadzając silnik pomyślałem przy okazji o wymianie łożysk, uszczelniaczy i oleju w mostach, nowych resorach przednich, potem o wygonieniu rudej no i koniec końców ta zabawa trwa do dziś.

[ Dodano: 2015-09-19, 14:07 ]
Mały update prac nad zderzakami i zdjęcie struktury i efektu raptora

W końcu zabieram się za elektrykę, przód już praktycznie złożony, przewody do lamp wyciągarki klaksonu już położone i schowane w peszel, został tył do ogarnięcia i składanie środka. Na chwile obecną wygląda tak:

Odpowiedz do tematu