Jest to pewnego typu wyciągarka ręczna zakończona świdrem którego wkręcasz w ziemie i się wciągasz....Przydatne jest to na polach , łąkach,i wszędzie tam gdzie nie masz możliwości zaczepu liny twojego elektryka.
Wyciągałem się tym już kilka razy i póki co to mnie nie zawiodło.A raz nawet jak robiłem trawers i oparłem się na drzewie to bez żadnego wysiłku przesunąłem samuraika bokiem dzięki czemu uniknąłem nowych wgniotek na karoserii.
[ Dodano: 2011-03-04, 21:24 ]
Coś jak kifor tylko o niebo lżejsze.
tak, to ja namieszalem- temat byl o kotwicy, a ja poprosilem sami 111 zeby wrzucil fotki swojej samoróby. Moze i nie kotwica , ale podobne ,, wlasciwosci,,
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Przyznam szczerze że wyrwałem to ze złomu jak przy okazji robienia porządków wywoziłem do skupu i leżało to tak sobie na kupie żelastwa. A podejrzewam że jest to patent wojsk radzieckich wozili to prawdopodobnie na uazach.
[ Dodano: 2011-03-11, 21:39 ]
A koszt to 1 zł za kg.
panowie wpadlem na fajny pomysl a--la kotwica, wlasnie zakupilem radło- troche przerobek, bardzo malo zreszta i idealna
oto zdjecie pogladowe jak wyglada rodlo-dla mieszczakow
koszt radla na zlomie 60 zita
rączki z prawej sie odkreca, z lewej strony ucinasz przy ,,uszku,, i gitarrra
1792912475.jpg
Plik ściągnięto 19849 raz(y) 21,59 KB
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
Ostatnio zmieniony przez albert 2011-08-30, 16:20, w całości zmieniany 3 razy
Czy ciekawy to się okaże jak nasz kolega Albertus go przerobi..
Kotwica jest po to żeby "wbiła" się w ziemie i postawiła opór. Pług natomiast jest po to, żeby ziemie odgarniał na boki i skoro go jeden koń pociągnie to dlaczego Alberta kilkadziesiąt koni miałoby go nie uciągnąc?!
Kotwica ma większą powierzchnię płaską a pług to pług ale i tak wierzę w kolegę Alberta
po mojemu wystarczy zmienic kat by wbijalo sie cholernie w ziemie a nie rozpychala ja na boki, dodatkowo dam przed pluzkiem 2 katowniki skrecane na krzyz zeby pierwsze sie wbily w ziemie a dalej za nimi plug(tylko zmienie kat rozwarcia pluga- przy koncach wykrzywie na 90 stopni), ale metoda prob i bledow i za zasluga migomata mysle ze cos z tego bedzie. po przerobieniu zdam relacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum