Wysłany: 2014-10-28, 23:09 Blokada tylnego mostu Sj 410
Witam. Panowie mam Sj z oryginalna blokada mostu i chcialbym pozbyc sie linkimi przerobic na hydrauliczne zalanczanie blokady. I teraz pytanie do was jak sie do tego zabrac co bede potrzebowal do takowej przerobki ?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-11-05, 19:36
robertisyn napisał/a:
Po co to przerabiać??? Nie ma jak mechaniczne rozwiązanie, szybko i tanio naprawialne.
Między innymi dlatego że tak jak napisał Zawias oryginalna blokada jest raczej jednorazowe i dodatkowo w przypadku zerwania się linki blokada sama się załącza co jest raczej niepożądane
Dlatego fajny patent podał Olo - sprężyna cały czas odciąga blokadę, robimy coś w rodzaju zaciągania ręcznego i ją podczas zapotrzebowania dociągamy.
Dopracować to i może być niezawodne
WItam.
Powiem tak , po doświadczeniach i regeneracjach na oryginalnym włączaniu, dorobiłem dwie sztuki flanszy i przesówki za zapas. Cały czas jeżdzę na tej pierwszej i bez zastrzeżeń. Dwa tygodnie temu jeżdziłem od 9 do 15 non stop w włączoną blokadą po terenie i nie zawiodła. Jestem bardzo zadowolony.
Jedyne do czego trzeba się przyzwyczaić to to że lepiej ją włączać przed. Jak się zakopiemy to moze byc problem z włączeniem w miejscu. Koła muszą się trochę obrócić. Głównie prawe.
Z dodatkową sprężyną będziesz miał problem do czego ją zaczepić. A zawsze może ci odskoczyć - puścić przy dużym obciążeniu. I po zębach. Przy odwrotnym włączaniu nie masz tego problemu.
_________________ NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ POTRAFI LATAĆ
Ciekaw jestem czy by przeszczepił blokadke z 410 do 413??Widziałem na ols lock right ale 700 zł za uzywke jeszcze widać ślady użytkowania to trochę chyba drogo....a oryginał jednak zawsze można wyłączyć i śmigac dalej a jak się coś zepsuje to może kolega poratuje przesuwką itp. :D
Ciekaw jestem czy by przeszczepił blokadke z 410 do 413??Widziałem na ols lock right ale 700 zł za uzywke jeszcze widać ślady użytkowania to trochę chyba drogo....a oryginał jednak zawsze można wyłączyć i śmigac dalej a jak się coś zepsuje to może kolega poratuje przesuwką itp. :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum