Kupiony od leśniczego/emeryta :)
Wyciągnięty z wojska (misje pokojowe... coś tam...). Po remoncie nadwozia. Niestety dość niechlujnie, także kilka poprawek mnie czeka. 80 tyś przebiegu, 1983 rocznik. Klasyk, silnik 1.0 (do sezonu planuję zmienić na coś większego :) )
Mam od 2 miesięcy. Dodałem kilka rzeczy:
Felgi ET-25 + dystanse 30mm
Snorkel
Wieszaki +2'
Poszerzone nadkola
Zderzak + wyciągarka
Drobne oświetlenie :)
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-10-14, 08:55
Ładna litrówka
W tych starszych rocznikach jest drobna upierdliwość ze swapowaniem - tunel przy grodzi jest węższy niż w 1,3 i późniejszych 410, i albo trzeba ciąć, żeby upchnąć skrzynię z większym dzwonem sprzęgła (np. od 1,3), albo dać silnik trochę bliżej przodu.
W moim ktoś niestety wybrał tą drugą opcję
A jaki silnik polecacie? Chciałbym coś trochę mocniejszego, tak żeby pojechać gdzieś dalej w Polskę i nie męczyć się 80km/h :D.
1.9 Turbo Diesel? Jakiś? + skrzynia poloneza? Czy może coś innego :). Będę robił to w zaprzyjaźnionym warsztacie także nie chcę potężnych prac przy swapie.
Jeżeli planujesz dalsze wypady to tylko silnik z palety suzuki czyli 1,6 8v wel 16v vitara lub 1,316v jimny,przy jimny praktycznie zero przeróbek ,pasuje na skrzynię i łapy,poloneza bym sobie odpuścił wolna skrzynia ,w teren dobra ale na trasę to już męczarnia
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Mam ofertę od gościa na 1,6 16v z Vitary z komputerkiem i całym osprzętem. Podejdzie pod moją skrzynię (4biegowa) i resztę, czy dużo zabawy? Pytam, bo będę robił w serwisie, sam nie dam rady i nie chcę dać drugie tyle co za silnik :D
Pod tą skrzynie to tylko seria chyba ,kup skrzynię piątkę i do 1,6 flanszę ,są na allegro i olx,pod skrzynię piątkę z samuraja to tylko 1,3 podejdzie bez niczego.
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
hmmm. dzięki za rady. Chyba serio zostanę przy 1.0 (nie będzie extremalnego terenu) tylko oddam, żeby go doprowadzili do fajnego stanu :) Na gazie pali fajnie, ale idzie zima więc czas zrobić benzynę. Odpala w miarę normalnie na niej, działa, ale jak dam gaz do dechy - gaśnie. Depnę do połowy - to max obroty. Jak delikatnie naciskam to normalnie wchodzi na obroty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum