Witam
Chce podpiąć taki sygnalizator ale za bardzo to nie wiem jak ;(
z instrukcji wynika że mam podpiąć.
+łączymy do bezpiecznika świateł mijania
-łączymy do bezpiecznika drzwiowego.
No ale to nie działa,bo w samcu to ten sam bezpiecznik.
chce by to dawało sygnał jak nie wyłączę świateł.
Witam
Chce podpiąć taki sygnalizator ale za bardzo to nie wiem jak ;(
z instrukcji wynika że mam podpiąć.
+łączymy do bezpiecznika świateł mijania
-łączymy do bezpiecznika drzwiowego.
No ale to nie działa,bo w samcu to ten sam bezpiecznik.
Hej,
jakiś czas temu też się w to bawiłem.
żeby brzęczyk dział musisz wziąć masę z przełącznika drzwiowego (u mnie pod deską była tam nawet podwójna złączka - w nią się wpiąłem). Problem jest z plusem, bo światła w samuraiu sterowane są masą. Aż muszę zajrzeć pod kierownicę, żeby przypomnieś sobie gdzie się podłączyłem :)
A potem okazało się, że swiatełko w kabinie mi się lekko świeci bo dostawało fałszywą masę z brzęczyka, ale dioda załatwiła sprawę.
Pozdrawiam,
[ Dodano: 2015-12-10, 14:03 ]
No i kiszka - tak pięknei poizolowałem wszystko, że nie widać gdzie się wpiąłem. Pokukam na schemat, może mnie olsni :)
Wysłany: 2015-12-11, 10:49
jak coś sterowane masą to można zwykły przekaźnik wpiąć i odwrócić sterowanie na plus. Niby dodatkowa komplikacja, ale warto pamiętać o takim rozwiązaniu bo czasem jest bardziej "intuicyjne".
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-11, 13:14
kostuch napisał/a:
Ale kombinujecie...
Ja zrobiłem tak - brzęczyk wpięty pomiędzy 12V a kabelek podświetlenia. Koniec
Najwygodniej podłączyć do zegarka (bo łatwo go wyjąć i są odpowiednie kabelki).
Signore,
chyba za duży skrót myślowy jak dla mnie. U mnie brzęczyk reaguje na zapalone światła i otwarte drzwi (efektem ubocznym jest brzęczenie przy ręcznie włączonym świetle w kabinie).
A u Ciebie na co?
U mnie brzęczyk reaguje na zapalone światła i otwarte drzwi (efektem ubocznym jest brzęczenie przy ręcznie włączonym świetle w kabinie).
Mam to samo, ale się przyzwyczaiłem ;)
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
A tak w ogóle to ja założyłem automat, i sam załącza światła ;) mam w drugim aucie fabryczny i się przyzwyczaiłem i zapomniałem włączać w samcu. Automat bardzo wygodny ;) dodatkowo można go sobie dezaktywować ;)
Wysłany: 2015-12-11, 14:17
Aksag napisał/a:
A tak w ogóle to ja założyłem automat, i sam załącza światła ;) mam w drugim aucie fabryczny i się przyzwyczaiłem i zapomniałem włączać w samcu. Automat bardzo wygodny ;) dodatkowo można go sobie dezaktywować ;)
Można można :)
Można też jakieś seksowne dzień-lampy też automagiczne. Ale pytanie było o bzyncyk :)
BTW:
mnie opanowała idea instalacji gongu z modeo mk2 (ze wzgledow sentymentalnych - ładnie robił doing, doing, doing...), ale on jest zaklęty w module z 12 stykami (robi też za opóżniacz oświetlenia kabiny i jeszcze jakieś sztuki) i na razie nie zapanowałem nad nim :)
Ale kombinujecie...
Signore,
chyba za duży skrót myślowy jak dla mnie. U mnie brzęczyk reaguje na zapalone światła i otwarte drzwi (efektem ubocznym jest brzęczenie przy ręcznie włączonym świetle w kabinie).
A u Ciebie na co?
Reaguje na to o co pytał założyciel tematu:
Kod:
Drzwi to akcesorium opcjonalne, więc jakby mi brzęczało z powodu ich otwarcia/braku, to bym zwariował
Wysłany: 2015-12-11, 14:49
kostuch napisał/a:
szymszym napisał/a:
kostuch napisał/a:
Ale kombinujecie...
Signore,
A u Ciebie na co?
Reaguje na to o co pytał założyciel tematu:
Kod:
Drzwi to akcesorium opcjonalne, więc jakby mi brzęczało z powodu ich otwarcia/braku, to bym zwariował
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum