Wysłany: 2015-04-20, 22:12
Nie rozumiem - montowałem u siebie szybę czołową w Nordglassie w Łodzi. Ja płaciłem 180zł z wymianą, ale jak się wymienialiśmy doświadczeniami na forum to koledzy pisali np. że we Wrocławiu nówka z wymianą 150zł.
Posiadam Santanę z 2000r. W Nordglassie gość się tylko pytał czy szyba jest na uszczelkę czy na klej. W innych serwisach owszem cudowali i piętrzyli trudności. O co chodzi?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2015-04-21, 08:20
:)
aa tylko jedno, ale mi się przypomniało. Moja szyba w oryginale miała barwiony pasek na dole, ta co przyjechała w Nordglassie paska nie miała, jak przymierzali to mogło zostać bez paska, ale Panowie się uparli by zrobić mi dobrze na 100% i wałkiem i jakąś farbą specjalną dorobił taki pasek i jest jak jak w oryginale.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2015-04-21, 09:54
I znów jak ta żaba stoję w rozkroku. Nordglass ma,ale o wymiarach 1177x449. Na allegro jest droga szyba podobno 99 r w górę i wymiar jest 1190x455 mm.Jestem z ręką w nocniku.
Zaraz przemierzę swoją. Po mojemu to jedyna różnica była taka czy szyba wklejana jak ma zdaje się Maror czy szyba na uszczelkę. No i dochodziły później jeszcze pierdoły typu czy barwiona czy z tym paskiem itp.
Czy wiesz jaki sposób montażu posiada szyba którą chcesz (klient chce) zastąpić? Ja bym się tym głównie sugerował. Jeśli powie że na uszczelkę celuj w tańszą, jeśli wklejka to droższa. Tyle, że jak pamiętam to u mnie w Nordglassie były obydwie wersje dostępne też...
[ Dodano: 2015-04-21, 10:24 ]
Edit: zadzwoniłem do "mojego" Nordglassu, gość ma zbadać temat i oddzwonić. Jak coś nowego wniesie do sprawy to dopiszę.
Wysłany: 2015-04-22, 13:21
Dobra, mój Nordglass ma faktycznie dwie szyby -> biała i zielona. Początkowo sądziliśmy, że ta zielona to będzie wklejka ale po głębszym dochodzeniu okazało się, że obydwie są na uszczelkę. Ja miałem montowaną białą. Wymiary tej białej i zielonej to 1177 x 449 tak ma w katalogu je opisane. Gość mówił, że można spróbować też podjechać do salonu i może coś po wymiarach podpasują albo mogą dociąć szybę na wymiar. Nie znam kosztu takiej usługi bo to pewnie indywidualnie ustalane. To z allegro za 5xx zł wydaje mi się trochę przesadzone.
Może PW do Marora, bo on chyba ma tę wklejaną coś podpowie jeszcze? Albo spróbować w ASO może cena nie zabije...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum